Etter onsdagens mellomdistanse med individuell start der Teodor vant herre juniorklassen og Anna tok bronse i dame senior, var det i dag fellesstart langdistanse på programmet.

Blant dameseniorene ble det tidlig klart at Anna lå og kjempet om en medalje. Estniske Daisy Kudre klarte å opparbeide seg et ganske solid forsprang, mens Anna lå og kjempet med et antall sterke konkurrenter om sølv- og bronsemedaljene.

På sisterunden klarte råsterke Anna gjennom effektiv skøyting og noen smarte veivalg og opparbeide seg et forsprang på de nærmeste konkurrenten, og kunne med det sikre sølvmedaljen bak vinner Kudre, en plass opp fra onsdagens bronse.

Anna uttalte om løpet:

– Formen er god, det var et solid gjennomført løp og jeg er nå supertent før de to avsluttende stafettene da siktet skal rettes mot gull.

Teodor markerte seg tidlig som en medaljekandidat blant juniorene. Mange eksperter trodde at det var sølvet Teodor kjempet om, da finske Pyry Riissanen midtveis på den andre gaflede runden hadde sikret seg en solid ledelse. Men et smart veivalg til 8. posten på runde to førte Teodor opp i teten sammen med finnen.

Noen strekk lå de to likt, men helt på slutten ble det på nytt litt ulike gaflinger der Kjelsåsgutten navigerte fra finnen, som til slutt resultere i en tidsdifferanse på 12 sek under. Junioren fra Nydalens SK var meget fornøyd med løpets gjennomføring:

– I dag gikk jeg for gull, og med litt vinn eller forsvinn-mentalitet, så herlig å lykkes!

Anna og Teodor, og de tre andre junior-nydølingene, Axel Aalde, Inga S. Wiklund og Marie Scheele på plassene 12, 20 og 28 i dag, retter – etter litt kakefeiring – nå blikket fram mot de to stafettene, morgendagens vanlige stafett og søndagens sprintstafett.

Apropos kakefeiring; dagens snakkis var for øvrig det svenske laget på plass der 80 prosent av løperne i dag måtte melde pass på grunn av magesjau forårsaket av en feirekake som inneholdt uønskede ingredienser.

En som hadde sterke sympatier for svenskene var Ulvensøen som virkelig håpet de vil være å finne på startstreken allerede i morgen igjen.