«Total farse» og «parodi» er blant ordene som Skeid-supporter Jonny Normann Olsen bruker om dekningen av cupen hos rettighetshaver NRK.

– Hvordan har dekningen av cupen vært?

– Den har vært en total farse og rett og slett en parodi. Det er en rettighetshaver gir blanke, og det er null forhåndsomtale. Det virker nesten som om kommentatoren heller ikke har peiling. Dekningen står til stryk.

Olsen får støtte hos daglig leder i Skeid, Daniel Holmeide Strand.

– De virker uinteressert. Sist cupkamp fikk én forhåndssak, så vi skulle ønsket de var mer aktiv. For vår del så tror jeg ikke det har mye påvirkning på billettsalg, men det er klart at for TV-seerne så er det en annen sak. Det var veldig mange som ikke fikk med seg at det var en kamp mellom Ranheim og Bodø/Glimt forrige helg og hvor kampen ble sendt.

Mange utfordringer

Norgesmesterskapet i fotball 2022 har vært gjennom en rekke flere utfordringer. Dette har gjort at de gjenværende rundene fra i fjor spilles denne våren. For Skeidokse Olsen så har dette hatt en påvirkning på opplevelsen.

– Cupoppsettet har blitt som det måtte med tanke på de problemene som har oppstått av som pandemi og VM. Men når man først kommer i en sånn situasjon så burde NFF ha vist mer skjønn for de lagene som går videre. Blant annet så har tre kamper opplevd at hjemmelaget måtte flytte av til en annen baner, inkludert vår kamp som går i LSK-hallen.

– Det gjør at kamper som burde vært folkefest ikke blir i nærheten av den opplevelsen det kunne blitt.

Selv om Skeid spiller på Lillestrøm så lover Strand at det allikevel blir bra stemning.

– Kampen går i LSK-hallen på grunn av kork, kokos og tribunebygging på Nordre Åsen. Bortefeltet er utsolgt, og det fyller seg opp på den litt større hovedtribunen i hallen. Vi forventer å bikke 800 tilskuere på oppgjøret, som er veldig bra for en kamp i mars måned samtidig som Kollen-helga pågår, sier Holmeide Strand, og legger til:

– Det er jo litt uvanlig tidspunkt dette for sesongstart for Skeid, særlig med tanke på at det er fjorårets NM. Men moro blir det å ta imot regjerende NM- og seriemester Molde som har vært landets beste fotballag det siste året.

Homeide Strand har også kritisert rettighetshaver NRK i Dagbladet.

Dagbladet har konfrontert NRKs sportsredaktør Espen Olsen Langfeldt med kritikken.

– Cupen og åttendedelsfinalene vil bli behørig vist på NRK neste helg og hvor vi også viser Viking - Rosenborg som hovedkamp. Dagens kamp ble flyttet fram, og med en litt enkel produksjon er den tilgjengelig for alle i NRK TV hvor det skal være lett å finne fram til den, skriver NRK-sjefen i en melding til avisen 6. mars.

Nytt lag

Dette er første offisielle kamp for sesongen for Skeid og det har vært en rekke utskiftelser i stallen der flere viktige spillere har blitt solgt. Olsen og Strand er litt uenige om hvilket nivå troppen har sammenlignet med i fjor.

– Vi har fått erstattet en del av det vi mistet i overgangsvinduet. Vi har fått inn nye spillere som Andreas Stensrud fra Vålerenga og Kristoffer Hoven fra Sogndal. Så sammenlignet med i fjor så vil jeg si stallen er bedre, sier Daniel Holmeide Strand til Nordre Aker Budstikke.

– Viktig spillere har forlatt som Jacob Romsaas og Fredrik Tobias Berglie. Og så har blant annet Fredrik Flo fra Sogndal kommet inn, så jeg vil si troppen er noenlunde på samme nivå.

Cupkampen starter 15:00 i morgen og kan sees hos NRK.

Se alle Skeids kamper på nab.no i 2023

I 2023 har Amedia visningsrettigheter på alle kampene fra OBOS-, PostNord- og Norsk Tipping-ligaen, samt 4. divisjon for herrer. Det samme gjelder for Norgesmesterskapet for herrer (cupen) og aldersbestemte landslag.

Det betyr at du ser alle Skeids kamper neste sesong i Direktesport via Nordre Aker Budstikke. Du får tilgang til kampene med et +Alt-abonnement på Nordre Aker Budstikke. Oppgrader til +Alt her.