Leah van der Weel ble kampens eneste målscorer etter seks minutter i finalen mot Årvoll, der Skeid var favoritter på forhånd.

– Målet kom etter et fint angrep. Vi bygget opp bak i banen før det kom et innlegg fra siden. Leah bare banket den på volley i mål, beskriver lagkamerat Maren Thorsø til Nordre Aker Budstikke.

Skeid var det beste laget gjennom hele kampen, men Thorsø innrømmer at det ble en del nerver hos Skeid-jentene utover i 2. omgang, da det fortsatt bare sto 1-0.

– Vi slapp litt opp de siste 20 minuttene. De som så på fryktet nok en utligning, men vi var aldri nervøse for det vi. Men vi ble spilt lavere og lavere utover i den andre omgangen. Men vi burde også scoret ganske mange flere, sier hun.

Likevel klarte de å holde hodet kaldt og ro i land seieren.

Kunne vært bedre

Det var en fortjent seier, selv om det ikke var den beste kampen fra vår side. Såpass ærlig skal man være. Jeg har sett den i ettertid og det var mange pasningsfeil og sjansesløseri. Men det var deilig at vi vant på en ikke så bra dag. De beste lagene vinner på dårlige dager også, sier hun og fortsetter:

– Vi har ikke levert dritbra i alle kamper i år, men likevel klart å klamret til oss seier etter seier. Det er en styrke.

Beskriv følelsen av å ha vunnet både serie og OBOS Cup?

– Det har har vært målet å vinne begge, og nå har vi klart det. Det er en upåklagelig følelse, selvfølgelig. Så har vi trent mer enn lagene vi har møtt, og det har nok gjort at det har vippet vår vei i kampene.

Sparer feiringen

Hun forteller videre:

– Jeg tror nok at det hadde smakt enda deiligere om vi hadde spilt en veldig god kamp, men vi vant på innsatsen og ikke det beste spillet. Og all honnør til Årvoll - de var gode og ga oss god kamp. De har flere gode spillere. Men også uten Skeid-brillene vant vi fortjent.

Siden kampen ble spilt søndag ble det ikke en heidundranes feiring, for spillerne skulle på både skole og jobb mandag. Men:

– Vi har avslutning neste fredag, så da skal vi feire skikkelig bra.

Hun skryter også av de fremmøtte Skeid-supporterne som tok turen søndag.

– Det var bra med trøkk fra tribunen. Det var flere Skeid-okser der. De trenger ikke være så mange, men de høres. Det er veldig kult at de var der. Det er flere av de som har møtt opp og vært på alle kampene våre i år. Det settes stor pris på.

Flere av spillerne på damelaget er for øvrig også i gang med futsalsesongen i 1. divisjon. De har åpnet med to seirer på to kamper etter 7-3 over Sagene og 7-4 over Årvoll.

Får ikke rykke opp

I oktober skrev NAB om at damelaget vant serien på overlegent vis.

Etter den siste seriekampen mot Asker i slutten av oktober, der Skeid kriget til seg en 3-2-seier, endte de med 34 poeng (11 seirer, 1 uavgjort, 0 tap) og 58-16 i målforskjell.

De har vunnet flest kamper, scoret flest poeng og sluppet inn færrest, og naturlig nok tatt flest poeng. Det gjør dem til overlegne seriemestere i 3. divisjon.

– Det har vært en fryktelig bra sesong, rett og slett. Vi er selvsagt veldig fornøyde med å ikke ha tapt. Det er gode spillere på laget, bra trøkk og intensitet, sa treneren.

Men den overlegne seieren i 3. divisjon til tross - Skeid rykker ikke opp som følge av omleggingen av seriespillet i 2023. Da går 2. divisjon fra å ha 80 til 28 lag, som gjør at Skeid også i 2023 skal spille 3. divisjon, men nivået blir vesentlig høyere.

Samtidig beholder Skeid, som eneste lag, plassen i divisjonen til neste år.