OSLO: Flere elever ved Den Norske Ballettskole, eller DNBS, skal også delta i den internasjonale ballettkonkurransen i Kiev, Grand Prix Kiev, og de drar allerede på søndag.

Med på turen er Siri Aarset Johansen, hun skal være en av dommerne i ballettjuryen.

– Tre av våre elever skal være med i den internasjonale ballettkonkurransen i Kiev, og det er moro for oss at en i ledelsen ved DNBS blir invitert med til å sitte i den internasjonale juryen, forteller Siri ved DNBS.

Startet på Grefsen

Det begynner å bli mange år siden søstrene fra Grefsen startet opp ballettskolen i barndomshjemmet i Grefsenlia. Nå er rundt 600 danse-, teater- og sangglade fra to - treårsalderen og opp til 18 år, er engasjert gjennom DNBS. I mange forskjellige dansekurs i forskjellige lokaler rundt omkring i Nordre Aker, på blant annet på Grefsen, Kjelsås, Korsvoll, Disen, Berg og Ullevål. Klassisk ballett, men også moderne ballett, breakdance, funkjazz og ikke minst musikal, teater og sang.

Skolen har nå flyttet til større lokaler ved Carl Berner.

– Vi har jo hørt i alle år at det er umulig å drive en privat ballettskole i Norge med den utpregede elitetreningen som vi også bedriver. Men det funker å være i ballettbransjen, og vi gjør ting litt annerledes, sa søster Irene Aarset Jansson, da lokalavisa besøkte skolen i høst i fjor.


– En ære

Det er andre året på rad, hvor Siri blir invitert til å sitte i juryen i denne konkurransen i Kiev.

– Jeg stepper inn for Vadim Pisarev, han reiser verden rundt og har anbefalt meg i juryen. Det er faktisk en ære å få tre inn for selveste Vadim Pisarev.

Siri fortsetter:

– Det er litt andre kriterier for å bedømme egne elever, så selv om det er med elever fra DNBS, så skal det gå greit å bedømme likevel, sier hun.

Videre forteller hun at juryen består av 13 kandidater.

– Så det blir en god bedømming av velkvalifiserte koreografer, ballettmestre og pedagoger. I fjor var det 13 personer i juryen. Det er veldig spennende å få være en del av juryen, samtidig er det naturligvis veldig krevende. Det er utrolig viktig å være oppmerksom hele tiden.

Russisk

Siri har også tidligere sittet i juryen i en internasjonal ballettkonkurranse på Krim, Artek. Og beskrives av søsteren Irene som veldig kunstnerisk og svært skolert. Og så snakker jo Siri russisk, og det passer jo bra i Kiev.

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!