Tromsø Skiklubb ledet etter siste veksling, men bakfra jaktet både Føyen for Kjelsås og Tiril Liverud Knudsen for Konnerud på Tromsøs Tone Elise Pedersen. Hun ble tatt igjen med 2,5 kilometer igjen.

Deretter var Føyen best og sikret seier til Kjelsås, som i tillegg til Føyen hadde Runa Nykkelmo Ulvang og Nora Sannes på laget.

Konnerud tok sølvet, fem sekunder bak Kjelsås. Mari Landro Svingheim og Margrethe Bergane gikk i tillegg til Knudsen. Tromsø, som også hadde Anna Svendsen og Synne Arnesen på laget fikk bronsen.

Sprengkulde i løypene

Ingvild Flugstad Østberg gikk andre etappe for Gjøvik på hjemmebane. Hun kom i gang over 40 sekunder bak Arnesen, men gikk en superetappe og hentet inn hele forspranget. De vekslet likt foran siste etappe, men «hjemmelaget» greide ikke hevde seg i tetkampen.

Hun var svært kald etter sin etappe i sprengkulden på Gjøvik.

Stafetten måtte flyttes på som følge av kulden. Opprinnelig skulle dagen på Gjøvik starte klokken 9, men først klokken 11 gikk startskuddet med kvinnenes stafett.

Stafetten skulle egentlig gå både i klassisk og fri, men lørdag gjorde arrangøren om på løypekartet og bestemte deretter at alle etapper skulle gås i klassisk.

NM-løperne fikk ikke gått fellesstart med skibytte lørdag som følge av for lave temperaturer.

(©NTB)