LILLOMARKA: Klima- og miljødepartementet åpner for rulleskiløyper i Marka i Lillomarka arena i Oslo og i Marikollen idrettspark i Rælingen.

Trening utenfor bilveiene

– Det er et stort behov for rulleskiløyper i disse områdene. Løypene vil blant annet være viktige for barn og ungdom, som får bedre muligheter til rulleskitrening utenfor trafikkerte bilveier, sier statssekretær Lars Andreas Lunde.

Det er lagt vekt på at bruk av de aktuelle områdene til rulleskiløyper ikke anses å være særlig negativt for friluftslivsinteresser eller naturopplevelser. Dette er de to andre formålene markaloven skal ivareta i tillegg til hensyn til idrett.

LES OGSÅ: Årets julegave til skifolket - her kommer Oslos kliss nye skiløyper

Huken

Løypa ved Lillomarka arena går ved siden av Huken pukkverk, mens løypa i Marikollen ligger ved siden av skistadion. Begge områdene er i randsonen av Marka og er av begrenset størrelse, går det frem av samme melding.

Departementet har tidligere sagt nei i flere saker, dette har vært saker hvor konfliktnivået med andre brukerinteresser har vært høyere.

Stortingsrepresentant Kristin Vinje (H) fra Korsvoll er veldig fornøyd.

LES OGSÅ: Nå er lysene tent rundt Sognsvann!

Randsonen

– Flott at det åpnes opp for å bruke området i randsonen av markagrensen til rulleskiløype. Det er massevis av skiglade barn og unge i Nordre Aker - og mange i Oslo som trener til for eksempel Birkebeinerløpet og andre skiarrangementer, sier Vinje.

Hun fortsetter:

– Langrennsinteressen i Oslo er økende, og rulleski er en naturlig del av skiidretten etterhvert. At det legges tilrette for fysisk aktivitet er viktig, vi må gjøre alt vi kan for å oppfordre barn og unge til fysisk aktivitet!

LES OGSÅ: De omstridte aktivitetssonene: En forutsetning for bruk, eller en trussel mot Oslomarka?

Ifølge den lokale stortingsrepresentanten, som legger til at hun selv er veldig glad i å gå på ski, men foreløpig ikke med hjul under.

Ingen planer i Linderudkollen

Her kommer Oslos helt nye skiløyper

Leder i Kjelsås Langrenn, Pål Jensen, sier idrettslaget er opptatt av sikkerheten for rulleskiløpere. Det nye anlegget er imidlertid ikke beregnet på rulleski.

– Annlegget i Linderudkollen er jo optimaltfor rulleski dersom det legges asfalt der, men i reguleringsvedtaket står det eksplisitt at det ikke skal være asfalt, sier han.

Han legger til at langrennsgruppa på sikt ser rulleskiløype i Linderudkollen som en god løsning.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:
* Årets julegave? Nå kan du vinne billetter til OverOslo-festivalen 2016!
* Nordre Aker er kåret til byens grønneste bydel
* Donald forsvant, men nå er julebamsen på plass. Hva synes du?

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!