Det melder byrådsavdelingen for miljø- og samferdsel i en pressemelding.

– Nå kutter vi prisen på månedskort for barn og unge opptil 20 år. Dette er en stor gladnyhet for alle barn og foreldre i en tid hvor jeg vet at mange sliter med å få endene til å møtes. Når flere kan reise med billigere billetter, betyr det mindre utslipp, renere byluft og tryggere skoleveier, sier Sirin Stav, byråd for miljø og samferdsel (MDG).

I første omgang har Viken gått med på en prøveordning for skoleåret 2023/2024. Oslo har satt av midler til å gjøre priskuttet til en varig satsing, ifølge pressemeldingen. De nye prisene vil se slik ut:

  • Sone 1: Fra 427,- til 299,-
  • Sone 2: Fra 531,- til 399,-
  • Alle soner: Fra 636,- til 499,-

Ifølge Aftenposten vil fylkene Oslo og Viken sette av rundt 49 millioner kroner i året, og midlene er funnet i byvekstavtalen.

Billigere enkeltbilletter

16. april innførte Ruter rabattprogrammet Reis, som gir reisende som kjøper enkeltbilletter en økende rabatt jo flere billetter de kjøper. Maks rabatt er 40 prosent av vanlig enkeltbillett. Prisen på barnebillett er med Reis kuttet 20 prosent, til 16 kroner.

– Mitt mål er at Oslos kollektivtilbud skal være for alle, uavhengig av lommebok, funksjonsevne eller alder, sier Stav.

Det er i dag gratis gratis kollektivtransport i Oslo og Akershus for barn under 6 år, og aldersgrensen for enkeltbilletter for barn er økt til fra 16 til 18 år. Alle opp til 18 år reiser gratis i følge med voksne i helger og hverdager etter klokken 18.00.