Tradisjon tro sto folk klare ved portene i det vårens loppemarked åpnet på Kjelsås skole klokka 10.

Rolf Lillehagen, Erik Bautz-Holter og Karen Boldingh Debernard var blant de frivillige foreldrene som ønsket loppejegerne hjertelig velkommen.

– Det er sjeldent mye lopper, fekteutstyr, slalomski til barna og masse annet, sier de til Nordre Aker Budstikke.

Ella Drevon i 4c spiller klarinett i juniorkorpset og har god kontroll på skoavdelingen.

Loppemarkedet er åpent lørdag og søndag, og det er gratis konsert begge dagene klokka 14.15.

Les også

Kjelsås-hendelsene: En oppvakt «nabokjerring» forstod at noe ikke var greit og blandet seg

Grønn profil

Det var til fjorårets loppehøst at Kjelsås skole først slo på den grønne stortromma. Etter at korpset i 2021 brukte nærmere 20.000 kroner på komprimering av restelopper, akkompagnert av gråtende barn, bestemte de seg for å gjøre noe med saken.

– Vi har etablert en egen ordning for restelopper, i samarbeid med bruktbutikker som har kapasitet til å selge videre salgbare lopper eller sende dem videre til andre land, der hvor tingene også kan gå til gjenbruk eller bli en del av sosiale prosjekter, sa Antonella Durante i loppekomitéen til Nordre Aker Budstikke tidligere i år.

Den ordningen fortsetter i år. Maritastiftelsen henter mye fra avdelingene kjøkken, kunst og klær, mens Fretex får klær og tekstiler, og Bokia tar med seg alle usolgte bøker. I løpet av en snau time var mange lopper reddet fra komprimatoren i fjor, forteller Durante.

– Loppehentingen gikk strålende for seg i fjor. Både de ansatte fra Marita og Bokia og våre frivillige engasjerte foreldre har jobbet effektivt for å gjøre tingene klare til sending.

Trendsetter

Durante ser gjerne at Kjelsås blir en trendsetter for andre loppemarkeder, og kan fortelle at ytterligere to tiltak blir introdusert denne våren.

– Først og fremst vi vil leie el-varebiler for å hente loppene i området dagen før selve loppemarkedet.

– Det andre tiltaket er at vi har designet vårt eget handlenett som kan kjøpes. Kult og miljøvennlig med trykk av en superfin logo og budskap. Fordi korps + loppis = godt miljø!

Bildeserie

Se hva de fikk med seg: Stor loppeglede på Kjelsås!

Bildeserie

Bildeserie fra loppis på Grefsen skole

Bildeserie

Loppeglede på Tåsen

Bildeserie

Loppemarked på Ullevål skole – se bildene her