Hvor lenge vi lar jula bli i stua varierer fra hjem til hjem. Men noen dager ut i januar begynner nok mange stuer å få en god dose barnåler på gulvet, og kanskje tenker du at nok er nok?

Men hvor skal du gjøre av juletreet, da? Det skal ikke kastes sammen med restavfallet. Det blir bare tull! Og du må for all del ikke prøve å brenne det i peisen, da er det mulig Brann- og redningsetaten må ut for å slukke pipebrann.

Søk i kartet

Det trenger ikke være tungvint å kvitte seg med treet, Renovasjons- og gjenvinningsetaten har en egen juletreservice fra 1030 hentesteder i hele Oslo fra 9.-14. januar. Og du kan enkelt sjekke når og hvor de kommer til ditt nabolag.

Hvorfor skal trærne hentes? Jo, de blir nemlig kildesortert som alt annet avfall i byen vår. Alt du trenger å gjøre er å ta av pynten og transportere det til nærmeste hentepunkt. Juletrærne må være på hentestedet når Renovasjonsetaten kommer dit, men du kan sette ut treet i forkant. De skal ikke være pakket inn.

Via denne linken til kommunens nettside kan du søke opp adressen din eller finne ditt nærmeste hentested ved å navigere deg frem på kartet.

Feil tidspunkt?

Renovasjonsetaten kommer kun én gang til hvert hentested. Rekker du ikke å levere juletreet på hentepunktene i nabolaget ditt, eller vil ha det stående i stua litt lenger, kan treet leveres inn på Renovasjonsetatens gjenbruksstasjoner som tar imot hageavfall.

For eksempel har Grefsen hageavfalsmottak og gjenbruksstasjon i Kapellveien åpent mandag-fredag klokken 07.30-19.30, og lørdager klokken 09.00-14.30. Åpningstider og adresser til de andre mottakene finner du her