Natt-O-toget er et fellesstartløp for 13–16-åringer som avsluttet nattorienteringsløpet Trollnatta lørdag kveld. På fellesstarten var det fire klasser. Jenter og gutter hadde den samme løypa og startet samtidig. August Myklebust Leopolder skjønte at det gikk riktig bra, men det lettbeinte gutten trodde ikke at han kom aller først i gutter 13–14 år.

– Har jeg vunnet, undret han i mål.

Joda, kollgutten fra Kringsjå var best.

– Det er vanskeligere i mørket; det liker jeg. Du får mer utfordring. Jeg så også etter andre hvor andre løp og hang med. Å vinne var uvant, for jeg har aldri gjort det før. På slutten sjekket jeg koder og prøvde å ha igjen litt krefter til innspurten, sier August.

Ryggen til Mathilde Rekkertbø Koren i jenter 13–14 år, som startet samtidig og hadde samme løype, ble også brukt. Jenta fra Langmyra og Nydalens SK har hatt en fabelaktig sesong med blant annet bronse på Hovedløpet, uoffisielt NM for yngre, tidligere i sesongen.

– Det er alltid gøy å vinne, og jeg trodde heller at jeg var først. Nattorientering er litt uvant. Det ser ikke så mye, sier Mathilde.

I jenter 15–16 år ble det også seier til Nydalen. Hanne Wærp Hauge vant.

– Morsomt å finne siste gangen som jeg kunne vært med på Natt-O-toget, sier Hanne.

I alt deltok 323 på Trollnatta inkludert Natt-O-toget. De fleste sprang alene eller sammen med jevnaldrende med foreldre på hjul. De yngste hadde en 500 meter løype hvor lysende ballonger hjalp til med å finne veien fra start til mål. Ute i skogen var det også.

Det var mange blide barn og unge.

– Trollnatta ble en stemningsfull affære takket være flinke orienteringsløpere, finfine hjelpere og kjempebra løyper. Takk til alle som bidro, oppsummerer arrangementsleder Marte Braathen i Koll.

For arrangørlaget var det også ekstra artig at løpet fanget så bra i nærmiljøet. Over 100 av deltakerne var fra Koll.

SE STOR BILDESERIE HER: