Elevene ved Tåsen skole har plantet solsikker for å støtte barn rammet av krigen i Ukraina.

Ifølge skolen kan foreldre og andre sponse en av spirene.

– Tåsen skoles innsamling er til til Skole 24 i Lviv, som skolen har knyttet vennskapsbånd til, skolen er en polsk og ukrainsk barne og ungdomsskole med 251 elever fra 1. til 11. trinn. Tåsen Skolen planter solsikker – Ukrainas nasjonalblomst – for å vise solidaritet med barn som er rammet av krigen. Som foresatt eller venn kan du bidra gjennom å sponse en av spirene som blir plantet i skolegården nå i mai, oppfordrer skolen, skriver skolen på egen hjemmeside.

Videre står det at på grunn av krigen har Skole 24 i Lvivs lokaler blir gjort om til nødlosji for internt fordrevne krigsflyktninger.

– Mange elever har flyktet utenlands, de som er igjen i Lviv har hjemmeskole, med stadige avbrudd på grunn av luftangrep. De innsamlede midlene vil blant annet brukes til kjøpe inn utstyr for fjernundervisning.

Til Nordre Aker Budstikke sier inspektør Hanne Burum ved Tåsen skole følgende:

– Alle elevene ved Tåsen skole har fått hvert sitt frø som de har plantet i melkekartonger. Dessverre så overlevde ikke alle påskeferien og noen vokste så fort at de brakk, så nøyaktig antall solsikker som blir plantet ut er uvisst. Elevene vil plante solsikkene ut i eplehagen, langs muren opp mot t-banen. Vi håper de vil få stå i fred slik at de kan vokse seg store og flotte inn mot sommeren.

Burum legger til:

– Forhåpentligvis står de fortsatt ved skolestart i august. Solsikkene vil kun kjøpes visuelt, men vi vil dokumentere veksten og legge ut på hjemmesiden vår underveis. Elevrådet har vært aktive og engasjerte i prosessen.

Innsamlingen vil pågå ut mai, i regi av som nevnt elevene og elevrådet, i tillegg til foreldrene (FAU - foreldrenes arbeidsutvalg), skoleledelsen, og Tåsen Skoles Venner.