Mange barn og unge med downs syndrom møtte opp for å prøve seg på bryting og det manglet ikke på kompetansen til trenerne. Europamesterne Felix Baldauf og Morten Thoresen, landslagsutøver Othelie Høye og landslags trener Pål Eirik Gundersen stilte opp sammen med selveste Stig Andre Berge.

Sportsklubben av 1909(SP09) stilte med lokale og skal sammen med Norges bryteforbund og Norges bokseforbund i gang med en storstilt satsing innen Paraidrett til høsten.

Vi ønsker å gi et tilbud innen våre idretter til alle og det er viktig for oss å legge tilrette for det. At vi nå går inn i dette prosjektet sammen med forbundene, gjør at vi sammen kan kan gi et tilbud som ikke før har eksistert. Vi er glade for at vi nå også kan tilby våre Idretter for mennesker med en funksjonsnedsettelse.

Det var utrolig artig å se at alle deltakerne storkoste seg på brytematta og at flere hadde lyst til å fortsette med bryting.

Planen var å starte opp med prosjektet til høsten, men nå kjører vi i gang og inviterer til brytetrening allerede på lørdag kl. 12 i Bjølsenhallen.

Deltakerne på dagens arrangement fikk lære seg brytegrep, de ble trent i styrke og kondisjon og det var stor stas å få bryte med de nevnte landslagsutøverne. NRK var til stede og intervjuet både landslagsutøvere og deltakere i arrangementet.

Det er Hans Kristian Okstad Løkvoll fra SP09 som sammen med leder for SP09 Håvard Solli Bergheim skal ha hovedansvaret for det sportslige. Okstad Løkvoll vil ha med seg flere trenere i løpet av satsingen som vil rette fokus mot idrettsglede, samhold og mestring.

Dagens trening ble avsluttet med pizza og brus sammen med de foresatte og flere av deltakerne kunne nesten ikke vente til treningen lørdag.

Parakonsulent Emilie Kvisgaard Kristiansen og generalsekretær i Norges Bryteforbund Morten Sandnæs sto for arrangementet som vi kan konkludere med ble meget bra.

Nå håper SP09 på mange nye medlemmer i tiden som kommer og at ALLE skal få muligheten til å trene bryting, boksing, sumobryting og håndbak i SP09.