– Sånn som NM er nå er det en vits.

Det sier en tydelig oppgitt Olsen når Nordre Aker Budstikke spør han om hva han tenker om det nye oppsettet til NM.

– Det er en komplett skandale. Jeg kan skjønne at de måtte gjøre endringer på grunn av et VM, men jeg er redd for at dette oppsettet skal bli fast. Oppsettet knekker opplevelsen fra en supporters ståsted.

– Man skal være forsiktig med å rokke med tradisjoner.

– De har devaluert turneringen

– Jeg skal tenke på NM en gang i neste år, sier Skeid-trener Gard Holme. Skeid tok en dramatisk seier mot Kjelsås på straffekonkurranse og er dermed videre til neste runde av cupen. Den spilles ikke før neste vår.

– Gjør dette oppsettet at turneringen går ned i verdi?

– Ja.

Holme forklarer videre:

– Jeg er veldig glad i cupen. Men jeg synes det er veldig synd at fotballforbundet har gjort de endringene de har gjort og devaluert turneringen.

– Jeg håper de skjerper seg til neste år og går tilbake som det var.

NFF svarer

Nils Øyvind Fisketjønn er konkurransedirektør i Norges Fotballforbund. Han sier at det ikke er ideelt med gjennomføring over to år og lang avstand mellom rundene, men han påpeker at de ikke har evaluert enda.

– Selv om oppsettet ikke er ideelt så er vi fornøyd med å få gjennomført. Som for mange andre, har de siste årene vært krevende også for fotballen.

– Vurderer NFF fortsatt å gå permanent over til løsningen med cupfinale på våren?

– Det vurderes og diskuteres i ulike fora om en skal organisere NM på andre måter.

– Vi vil ikke bruket ordet permanent, mer at vi ønsker å teste ut varianter. Kalenderen for neste år skal vedtas neste år.