NORDRE AKER Denne uken ble han intervjuet av NRK radio, og politiførstebetjenten mener det er på tide å bli mer ærlige overfor foreldrene om ungdomsfestene.

LES OGSÅ: De vil hjelpe deg til å forstå tenåringshjernen.

– Kanskje på høy tid at vi nå begynner med et mer ærlig språk. Hva er det vi faktisk ser der ute? sier politiførstebetjent Johan Benitez ved Majorstuen politistasjon i intervjuet med NRK.

I tillegg oppfordrer han foreldrene til å være mer tett på. Ikke for streng - ikke for raus.

Men skal 16-åringen på fest lengst inn i Sørkedalen, mørkt og kaldt, ingen voksne tilstede, da bør foreldrene reagere.

– En del foreldre skjønner ikke helt dimensjonen av hva som foregår på slike fester. Det handler om sex, overstadig berusede, unge, mørkt, kaldt og ingen voksne tilstede.

LES OGSÅ: Politiet advarer mot eldresvindlerne: Dette må du gjøre om de kommer på døra

Dårlig miks

Benitez forteller om mye risiko, som foreldre kaskje ikke tar helt inn over seg. Det teknologiske toget henger vi ikke helt med på. Seksuell utfoldelse, rus og mobiltelefon er en særdeles dårlig miks.

LES OGSÅ: Hvem fortjener 100.000 kroner?

– Vi har en del saker nå, unge på fest, funnet sammen på et rom og det har blitt filmet. Det får konsekvenser på skolen mandagen etter. Det er ekkelt og ubehagelig. Kanskje blir det en straffesak i tillegg? sier han også i radiointervjuet.

Han legger til:

– Og så handler det om å ha det mamma- og pappahjertet bankende så hardt at selv om vi utfører kontroll - så forstår ungdommen at det er fordi vi bryr oss, oppfordrer politiførstebetjent Johan Benitez ved Majorstuen politistasjon.

Klager på støy herfra

– Snakk sammen

Han oppfordrer foreldrene til å snakke mer sammen, og trekker frem Persbråten videregående skole, der foreldrene har samlet seg - også gjennom egen facebookside.

Og kanskje bør foreldre en periode selv noen få år droppe vinflaska, og i stedet følge opp de unge og være sitt ansvar bevisst. Så unngår man at når politiet ringer fra hjemmealene-fester for 16-åringer som har gått over styr, så er ikke mor på hyttetur i Trysil eller far på reise utenlands.

Her kan du høre hele intervjuet hos NRK.

LES OGSÅ:

[/url]#Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!