Politiet fikk melding om den dramatiske hendelsen klokken 21.39 mandag kveld.

– Det fremstår ikke som tilfeldig, selv om vi ikke vet noe om bakgrunnen. Det er naturlig for oss å si at vi ikke er bekymret for andre som befinner seg i Nydalen nå, sier innsatsleder Tore Barstad til Avisa Oslo.

Gjerningspersonen skal ha på seg en mørk overdel med røde eller hvite detaljer. Så langt mener politiet at kun to personer er involvert: Én ansatt på spisestedet og gjerningspersonen. Det skal ha vært brukt et etthåndsvåpen.

– Vi skal ikke ha skyting i Oslo. Noen har blitt utsatt for livsfare. Det skal vi sørge for å oppklare, understreker Barstad.

Se videointervju med innsatslederen:

Mandag 23. januar ble det avfyrt et skudd i en restaurant i Nydalen allé. Gjerningsmannen er fortsatt på frifot mandag kveld. (Video: NTB)

– Målrettet hendelse

En time etter at politiet ble varslet søker de fortsatt etter minst en gjerningsperson.

– Det jobbes både med taktiske og tekniske undersøkelser på åstedet, melder operasjonsleder Alexander Østerhaug.

Sent mandag kveld var han fortsatt på frifot.

– Han har mørk jakke eller genser. Den har noe rødt på venstre arm som er iøynefallende. Han har også hvit eller rød skrift på brystet, sier innsatsleder Tore Barstad til NTB og flere andre medier på stedet.

– Politiet ble kontaktet klokken 21.39 av en stresset innmelder på et gatekjøkken i Nydalen Allé. En mann har sagt et eller annet til en ansatt der, rettet våpen og avfyrt et skudd, sier Barstad.

Skuddene var rettet mot mannen som meldte fra om saken. Politiet har sikret overvåkingsbilder fra stedet.

Klokken 23.30 skriver VG at politiet har kodet hendelsen som drapsforsøk.

Det skal ikke ha vært andre personer på gatekjøkkenet enn mannen som var på jobb.

Barstad sier det er for tidlig å konkludere om motiv, men sier det per nå framstår som en målrettet hendelse. Han sier også at det framstår som gjerningsmannen har prøvd å treffe den fornærmede, men at det er for tidlig å konkludere. Gjerningspersonen har ifølge politiet trolig løpt ned mot Akerselva.

Likevel mener de ikke det er fare for personer i området.

– For oss framstår ikke dette som en helt tilfeldig skyting selv om vi ikke vet noe om bakgrunn. Motivet kan være alt fra ran til konflikt, men vi er ikke bekymret for andre som befinner seg i Nydalen nå, sier Barstad.

Han sier politiet nå skal gjøre avhør og se på videomateriale fra området.