Tidlig torsdag rykket politiet ut til Kjelsås, etter melding om at en jente i barneskolealder var blitt tatt på av en ukjent mann.

– Vi fikk melding om at en jente på Kjelsås var blitt tatt på, av mann, like før klokken 8.30 i morges. Samtidig som vi rykket til denne hendelsen, fikk vi melding om ny hendelse ved Akebakkeskogen. En kvinne gikk ute med et barn, da en mann skal ha prøvd å dra ned buksene på kvinnen, forteller operasjonsleder ved Oslo-politiet, Sven Chrstian Lie.

– Vi tok kontroll på personen fra meldingen fra Akebakkeskogen, og setter disse hendelsene i sammenheng.

Han sier at både jenta og kvinnen med barnet, fra Akebakkeskogen-hendelsen, blir ivaretatt og fulgt opp.

– Mannen er pågrepet, satt i arrest og mistenkt for hendelsene, og således siktet. Han har vært i kontakt med politiet tidligere, svarer Lie på spørsmål om mannen er kjent for politiet fra tidligere.

Les også

Kjelsås-hendelsene: En oppvakt «nabokjerring» forstod at noe ikke var greit og blandet seg

Torsdag formiddag skriver rektor ved Kjelsås skole i en melding til foresatte at skolen de siste dagene har opplevd at en fremmed og ukjent mann har oppholdt seg i nabolaget vårt.

– Han har fulgt etter flere elever og noen ansatte. Vi har vært i tett kontakt med politiet og de har vært på skolen et par ganger. Vi har nettopp fått vite at politiet har kontroll på den siktede og at han er i politiets varetekt.

Skolen opplyser at politiet stiller med patruljebil ved skolen i morgen, fredag, for å trygge elevene. Elevene oppfordres til å gå sammen med noen til og fra skolen.

Operasjonsleder Lie kan ikke bekrefte at den pågrepne, en mann i 40-årene, som er norsk statsborger og hjemmehørende i politidistriktet, er samme person som skal ha stått bak en hendelse som Kjelsås skole meldte om onsdag.

– Det er opp til eventuell etterforskning å vise, sier han.