I februar i år omtalte Nordre Aker Budstikke prosjektet på Tåsen Aktivitetsskole (AKS), der 75 fjerdeklassinger bygger olabil, én til hver klasse.

– Vi hadde lyst til å finne på noe spennende som frister 4. trinn-elevene til å bli igjen på AKS etter skoletid, sa leder ved Tåsen skoles AKS, Marit Brovig.

Elever, foreldre og ansatte ble oppfordret til å levere inn gamle hjul, gamle sykler som ingen bruker, paller, planker og kanskje ratt, til skolen. Vaktmesteren ordnet rom til alt utstyret og hvor det kan snekres og lages olabiler - her kan du lese saken fra tidligere i juni, om forberedelsene og bygging av olabilene.

Eget olabilløp

Målet var å delta i Nordberg Grand Prix i mai. Men litt senere, etter at Tåsen AKS hadde satt i gang prosjektet, kom den triste beskjeden om at Nordberg Grand Prix hadde arrangert sitt siste løp - etter 19 år.

Se video fra løpet:

Så da måtte skolen og AKS arrangere sitt egen olabilløp, og det gjorde de torsdag i slutten av forrige uke. Det ble premier og kåret vinnere i både fart og for bilen med mest X-faktor.

– Vinneren ble Noras olabil, kjørt av Nora, Maiken og Thea fra 5. trinn, men bare et blunk unna - og etter - kom SuperTix, kjørt av Bastian fra 3. trinn. X-faktorbilen ble vunnet av 4A - med bananobil, oppsummerer Marit Brovig ved AKS Tåsen i etterkant til avisa.

Skolen håper på at dette kan bli en tradisjon hvert år.

Her kan du se mange bilder fra løpet!

Bildeserie

På hjul i skolegården, Tåsen skole juni 2022.

LES OGSÅ: