Klokken 11.00 fredag slipper OverOslo de to første artistene til neste års festival.

– Vi flyr høyt fra start, sier OverOslos Arena- og designsjef, Kristoffer G. Myhre.

Første festivaldag, onsdag 14. juni 2023, krones nemlig med Highasakite.

Bandet, som ble dannet i 2010, har siden albumdebuten i 2012 høstet flere Spellemannpriser, og til tross for interne uenigheter i 2017 og utskiftning av medlemmer, ga de i 2022 ut sitt femte studioalbum.

Samme kveld står også Metteson på scenen.

– Fenomenet. Stemmen. Scenepersonligheten. Vi gleder oss stort til å ønske han velkommen opp til festivalen vår! sier en entusiastisk Myhre.

Bak artistnavnet Metteson står 29 år gamle Sverre Breivik, som singeldebuterte i 2019, og ble kåret til Årets stjerneskudd under by:Larm i 2021.

Tilbake til fire dager, men ny profil

Neste års OverOslo er tilbake i «vanlig» form, etter at det i forbindelse med korona-comebacket i fjor ble satt opp to ekstra festivaldager. To dager på rad var A-ha headliner, helgen før den opprinnelige festivalstarten. I 2023 er det igjen fire festivaldager – og tre scener – fra onsdag til og med lørdag.

Men noe er nytt på Grefsenkollen. Festivallogoen fremstår i helt ny drakt.

– Vi har oppdatert og utviklet profilen vår hvert år, men beholdt samme logo siden 2018. Litt forandring fryder alltid, og i år var det designer Maria Van Nguyen i Eco Consepts som fikk muligheten. Hun har skapt et deilig grafisk OverOslo-univers med farger, figurer og en ny logo som vil være gjenkjennelig og gjennomgående hos oss frem til 2023 festivalen. Same shit, different wrapping, sier Myhre.

Slik ser den nye festivallogoen ut:

Artister og billetter til øvrige dager slippes fortløpende. Billetter til onsdag 14. juni 2023 er i salg fra 28. september klokka 10.00.

Det har ikke lyktes Nordre Aker Budstikke å få svar på om det blir barnas dag på OverOslo, og nyvinningen Humor OverOslo også i 2023.

Sjekk ut innholdet vårt fra årets OverOslo:

Les også

Vi tester festivalmaten på OverOslo: – Jeg orker ikke mer!

Bildeserie

Stormende jubel til a-ha: – Vi har ventet på dette!

Bildeserie

Se bildene: Tom og Johannes fulgte a-ha-konserten fra et buskas

Bildeserie

6000 fikk endelig dratt på festival! Ser du noen kjente fjes?