Jeg tar veldig mye buss. Som ung person uten førerkort og sykkelfobi tar jeg bussen hele tiden. Som lokalavisjournalist er jeg antageligvis mer på bussen enn bussjåførene.

En halv mannsalder har jeg tilbragt på bussen, føles det ut som. Likevel har jeg nok brukt enda mer tid på å vente på Oslos verste buss.

25-bussen fungerer ikke. Den ligner mer en taxi natt til lørdag på Frogner i julebordsesongen enn en norsk rutebuss. Kanskje den dukker opp hvis du er heldig. Om du har englevakt, er det plass.

Nå varsler Ruter endringer:

Levetiden min er forkortet

Jeg bruker jevnlig tid av livet mitt på å forsøke å finne ruter som ikke involverer 25-bussen, fordi jeg er fullstendig klar over at jeg med hundre prosent sannsynlighet vil komme for sent, dersom jeg setter foten inn på Oslos verste buss. 25-bussen har forkortet levetiden min.

Ruter mener den har for mange avganger. Det blir «klump» i systemet. Derfor har de blant annet satt inn leddbusser for å kompensere. På de glatte, svingete Kjelsås-veiene drar det ene leddet fremover, mens det andre stikker en annen vei og innstiller dødsangst i de stakkars passasjerene som har våget å stole på 25-bussen. Fortsatt er den like sein.

Fire av fem avganger er forsinket, opplyser Ruter. Den ene som kommer «tidsnok», er egentlig den bussen som skulle kommet ved den forrige avgangen, mener jeg.

Trekker ned verdien på huset

Jeg pleide å bo langt opp i Sognsveien, og 25-bussen var min kobling til verden. Det var som å puste gjennom et sugerør som akkurat er bredt nok til at du kan klamre deg til det jordiske liv.

Om takstmannen hadde brukt 25-bussen for å sette taksten på huset, ville min mor nå bodd i en pappeske.

Bare den siste uka før jul har 25-bussen gjort dagen min vanskeligere fire ganger. Jeg blir kald på tærne bare av tanken på Oslos verste buss. Mer er det ikke å si.

Les også

Jeg har ikke dusjet, spist eller sovet. Faen ta hekling.

Les også

Reisebrev fra og til Marokko! Hei, politivesen. Jeg ville bare si hei, sånn i tilfelle dere overvåker Nordre Aker Budstikke.

Les også

Agurknyttsesongen er godt i gang: – Unnskyld, har dere sett en fisk i elva i dag?