Politiet i Oslo ber sine innbyggere om å vurdere å la bilen stå som følge av det varslede kraftige snøværet de neste 24 timene.

– Det er meldt mye snø de neste 24 timene. Vi oppfordrer alle som skal ut å kjøre i trafikken til å beregne god tid, kjøre etter forholdene og være godt skodd. Vurder om du skal la bilen stå dersom forholdene blir for ille, lyder oppfordringen fra politiet.

Onsdag morgen har det vært flere mindre ulykker på Østlandet, der Meteorologisk institutt har sendt ut oransje farevarsel. Det kan komme opp 40 centimeter snø enkelte steder.

Blant annet har det vært en frontkollisjon på Skedsmokorset, der begge de involverte heldigvis er oppegående, ifølge politiet.

– Det er meget glatt på stedet, skriver politiet i Øst.

Flere ulykker

Onsdag morgen har det vært flere mindre ulykker på Østlandet

Nedbørskartet fra Meteorologisk institutt onsdag formiddag viste nedbøren som et stort blått felt som dekket hele området sør for Stad og Dovre og nedover svenskekysten.

Vegtrafikksentralen oppfordrer folk til å beregne god tid på veien og påpeker at brøytetogene på E18 og E39 kjører sakte, for å få brøytet skikkelig.

Onsdag morgen var det en frontkollisjon på Skedsmokorset, der begge de involverte heldigvis er oppegående, ifølge politiet.

– Det er meget glatt på stedet, skriver politiet i Øst.

I Råde i Østfold, som ligger i Viken, kjørte en bil i autovernet på E6 i sørgående retning.

Oversvømmelser

Helt i sør kom nedbøren i form av regn og det har ført til oversvømmelser på flere fylkesveier i Lyngdal og Lindesnes.

I Mandal havnet en bil delvis under vann etter å ha fått vannplaning på fylkesvei 455.

På flere fjelloverganger var det enten stengt eller kolonnekjøring, og det advares om at flere overganger kan bli stengt på korg varsel.

Meteorologene melder at torsdag blir en roligere dag før det er «på'n igjen med vind og snø på fredag».