Det var BK Atlas som arrangerte norgesmesterskapet, og Sportsklubben av 1909 (SP09) som for tiden holder til i Bjølsenhallen, stilte med ni brytere og en dommer.

Det endte med to gull, to sølv og tre bronsemedaljer.

Totalt ble SP09 den nest beste klubben av 24 klubber.

Klubbens to landslagsprofiler i den kommende sesongen av Hodet i klemme på NRK, Oskar «Tåsenplogen» Marvik og Exauce Mukubu, sto for norgesmester-titlene. De var begge overlegene i sine klasser og sto for flere underholdene kamper under stevnet, rapporterer klubben selv til Nordre Aker Budstikke.

Oskar «Tåsenplogen» Marvik fra Tåsen slo klubbkameraten Joakim Sandberg Rusvik i 130 kg-finalen og gikk gjennom mesterskapet uten å avgi poeng. Marvik vant alle sine kamper på teknisk overlegenhet.

Det er krevende på mange måter å bli Norges beste bryter. Her kan du lese mer om Tåsenplogen: Mamma hjelper Oskar med å få i seg 7000 kalorier - hver dag!

– Vi viser igjen at SP09 er der vi hører hjemme, øverst på listene. Vi har i dag flere utøvere som sliter med skader og sykdom, sier Håvard Solli Bergheim, styreleder i klubben.

– At vi likevel klarer å bli nest beste klubb viser at vi har en god bredde i troppen.

Marvik ble også norgesmester i 2021: NM-gull og kongepokal til «Tåsenplogen»

– Vi gleder oss til fortsettelsen med denne gjengen og med et støtteapparat, tilskuere og klubbmiljø i verdensklasse, kommer fortsettelsen til å bli av beste sort, sier Bergheim.

I år er det OL-kvalik hvor Marvik skal forsøke å kvalifisere seg til OL i Paris 2024. Og med den formen han viser, skal motstanderne få litt å bryne seg på.

– I dag viser Oskar at han er i rute og at formen er i anmarsj. Holder han seg skadefri og bryter som han kan, har han gode muligheter til å «kvale» inn en OL-plass i løpet av året, sier Bergheim.

Første mål for Marvik er EM i april og VM i september.