– Alle vi som jobber i skolen gleder oss til å ta imot elevene våre etter en lang sommerferie. Vi vet at barn og ungdom er ulike, og at de trenger tid til å finne ut av alt. Derfor bruker både skolen og Aktivitetsskolen mye tid nå de første ukene på å gjøre barna trygge i et nytt miljø, sier Marte Gerhardsen, direktør i Osloskolen, i en pressemelding.

Noe av det som møter elevene er oppfølging etter to år med mye hjemmeopplæring og strenge smitteverntiltak. Osloskolen ble hardt rammet av koronapandemien, med de strengeste smitteverntiltakene i landet.

– Vi vet at disse to årene bød på store utfordringer både for elever og lærere, både faglig og sosialt. Dette er noe våre rektorer, lærere og ansatte er svært bevisste på når elevene kommer fra ferie. Er det én ting pandemien har vist oss, er det at barn lærer best på skolen, skoledirektøren Gerhardsen, som selv bor på Nordberg.

Til helt ferske skoleforeldre har direktøren i Osloskolen følgende råd:

– Det beste dere som foreldre gjør er å lytte når barna forteller hva de opplever, og glede seg sammen med barna over alt det spennende de får oppleve. Å venne seg til å gå på skolen, få nye venner og bli kjent med nye voksne, er en prosess som tar litt tid. Barna blir del av et større miljø og det er lurt å gi dem trygghet i form av alt de mestrer selv, for eksempel å kle på seg selv. Og ikke minst: Involver deg i skolegangen, og støtt opp om skolen, avslutter Gerhardsen.

Det blir også bygd og pusset opp skolebygg. Bakås og Nøklevann har begge åpning denne uken etter å ha blitt totalrehabilitert. I tillegg har Oslo samiske skole offisiell åpning i september.

Fakta: Osloskolen

  • 6800 førsteklassinger starter på 111 grunnskoler
  • Det er 183 skoler i Oslo totalt, inkludert barneskoler, ungdomsskoler, videregående skoler og voksenopplæringssenter
  • Ingen nye skoler i år, men Bakås skole og Nøklevann skole er totalrehabilitert
  • Osloskolen har totalt 91.000 elever og studenter, og rundt 17.000 ansatte.

Kilde: Utdanningsetaten