ÅRÅSEN/OSLO (Nettavisen): – Jeg synes det er rart, det må jeg si, sier Ruben Gabrielsen når Nettavisen viser ham bilder av hvordan Ullevaal-matta så ut for bare noen dager siden.

Han og resten av Lillestrøm trente på en strøken gressmatte på Åråsen dagen før cupfinalen på Ullevaal. Slike forhold ser det ikke ut til å bli på Norges nasjonalanlegg lørdag ettermiddag.

På bilder tatt av NTB tirsdag denne uken kan man se at det fortsatt er store brune partier. I tre av fire hjørner på banen var det langt fra grønt.

Gabrielsen synes det er merkelig at gressmatta på Ullevaal ikke er i bedre forfatning.

– Jeg er jo ikke noe ekspert, men det er mange andre som har klart det. Jeg vet ikke hvor mye kaldere det har vært i Oslo enn i Lillestrøm. Det fleste bruker vel den unnskyldningen med at det har vært en lang vinter. Men det har det vært her også, det har vært det over alt, sier han.

Les også: Playboy tok kontakt med Wierer – ville ha nakenbilder

– Skuffende

Gabrielsen får støtte av lagkamerat Thomas Lehne Olsen.

– Det er jo synd den skal være sånn når det ikke er noen som bruker den. Nå har de jo visst lenge at finalen skal være på den datoen her. Å få det til å se bedre ut enn det der bør være mulig, sier han til Nettavisen.

De to LSK-profilene er uansett klare på at de ikke får gjort noe med banesituasjonen på Ullevaal nå, og at det ikke er noe de velger å fokusere på.

Bekymringen rundt tilstanden på gressmatta på Ullevaal kom først etter NRK publiserte en sak med bilder av banen elleve dager før finaledagen.

Banen så verre ut da enn den gjør nå, men BAs Brann-ekspert Jonas Grønner hadde trodd at bedringen skulle vært større enn det man ser på de nyeste bildene av banen.

– Jeg hadde tenkt den skulle bli bedre, så hvis det er ferske bilder er det skuffende at banen ikke ser bedre ut, sier han til Nettavisen.

– Men det er likt for begge og ikke noe man får gjort noe med nå, men det er jo kjipt for en cupfinale at det ikke er bedre, fortsetter den tidligere Brann-spilleren.

Brann-fansen har inntatt Oslo: – Har allerede vunnet

Les også: Kong Harald uteblir fra lørdagens cupfinale

Forklarer problemene

Administrerende direktør i Ullevaal stadion, Erik Forgaard, sier til NTB at det er de lave temperaturene i vinter som har skapt problemer.

– På grunn av en meget hard og kald vinter, med mye is på banen, har det vært mer såing og økt bruk av lysrigger i år. Den siste uken har banen også fått hjelp av høyere nattetemperatur og mer sol, sier Forgaard.

Forgaard er likevel optimistisk foran finalen, og tror spilleforholdene blir gode.

– Ullevaal stadion har Norges beste baneteam og det er jobbet kontinuerlig med banen for å få den best mulig til cupfinalen. Til tross for at det visuelle inntrykket ikke er optimalt, mener Ullevaal stadion at banen er jevn og at spilleforholdene vil være gode for finalelagene på festdagen 20. mai, sier han.

Les også: Haaland på Forbes-liste. Knuses av Ronaldo

Brann-ekspert Grønner tror uansett ikke at forholdene på Ullevaal vil skape noe trøbbel for Brann.

– Brann var knallgode på potetåkeren på Nadderud, sier han, og sikter til cupsemifinalen mot Stabæk, som Brann vant 2–0 på en svært humpete Nadderud-matte.

Cupfinalen mellom Brann og Lillestrøm starter klokken 16.00 lørdag. Følg kampen direkte i Nettavisens livesenter: