– Inne her, skaper de magi. Jeg pleier å sette meg ned her og bare lytte. De er så flinke, sier revysjef Eirik Rye Pedersen når vi går inn på musikkrommet.

Revybandet har akkurat kommet, og gjør seg klar til en ny dag med øving. Trommene og gitarene stemmes, og revysjefene gratulerer han ene i bandet med dagen. Så langt denne uka, har bandmedlemmene brukt rundt sytti timer inne på musikkrommet.

Videre rundt på skolen er det både kostymerom, rekvisittrom og kjøkken hvor kokk&kos har ansvar for å lage mat til hele gjengen. I vinterferien har Nydalen videregående gått fra å være en skole til et fullkomment teater hvor elevene er på skolen fra 10 til 22 for å lage en best mulig revy.

– Vi legger sjela vår i det her. Det blir helt sjukt bra i år, lover Eirik.

Terningkast to

Hva kan publikum forvente?

– Latter, musikk, humor, dans, god stemning, kule kostymer og rekvisitter, folk som har det gøy, engasjement.

Lista er lang og ambisjonene høye. Revysjefene Eirik og Ida Flo Larsen har ingen planer om å gjenta fjorårets terningkast to. Når skolen deres har nest høyest snitt i hele Oslo, kan de ikke være dårligere på revyfronten.

– Revykulturen på skolen har ikke vært sånn kjempebra, forteller Ida.

– Men nå vil vi bli som de store revyskolene. I år legger vi grunnlaget for kommende år, legger Eirik til.

Revysjefene tror de ligger godt an til premieren 9. mars. I fjor måtte de legge opp to ekstra forestillinger fordi så mange ville se hvordan de klarte å få terningkast to, så i år er de på den sikre siden med hele 13 forestillinger.

– Dette er et comebackår for oss. Nå setter vi standarden og håper det går bra, sier Eirik.

  • I år kan du lese anmeldelser av alle skolerevyene i Oslo og Asker og Bærum i Nordre Aker Budstikke! Les alle anmeldelsene her.

Verdien i det sosiale

Inne i en liten, lydisolert møteromboks har revysjefene morgenmøte klokka elleve. I dag, forteller Eirik, er målet å få billetter ut for salg og ellers se etter om noen trenger hjelp.

Han og Ida regner seg fram til at det er mellom tretti og førti elever som kommer innom skolen hver dag og hjelper til. Det er mye som skal på plass før den store premieren om et par uker.

– Jeg tror vi ligger greit an. Vi er veldig glade for at så mange er med og bidrar. Alt er jo frivillig, så folk må ha lyst til å gjøre det, sier Ida.

Dagen før, forteller Eirik og Ida, at alle gikk sammen i regi av PR-gruppa og tok et stort skippertak for å lage nye setetrekk i salen. Nå får publikum derfor sitte på langt finere stoler enn det som var.

Hvorfor tror dere så mange vil være med?

– Folk ser vel verdien i det sosiale. Revy er veldig samlende for skolen, og man blir kjent med mange nye. Det er gøy å komme tilbake etter ferien å ha flere venner, svarer Ida.

Les også Terningkast 5

Anmeldelse av Blindernrevyen 2023: Tar seg tid til å dyrke de gode ideene

– Helt klasse pakke!

Selv om premieren nærmer seg med stormskritt, har ikke instruktørene Mailin Øgrim og Helene Kristina Blystad helt landa på sluttproduktet.

– Vi kommer i mål, men forestillingen kan ikke settes sammen helt enda. Vi vil ikke stivne, forteller Mailin.

For å teste sketsjene ut i publikum samt gjøre skuespillerne vante med tilskuere, inviterer de resten av revygruppa til salen hver kveld. Ida kan røpe at det hun har sett så langt, er veldig lovende.

– Det blir en helt klasse pakke!

Det samme tror skuespillerne selv. Vi får se åpningsnummeret som levner liten tvil om at det ligger mye øving bak. Når de etterpå får spørsmålet om hvorfor det er gøy å være med på revy, spytter den ene skuespilleren ut en nokså klisjé, men beskrivende frase:

– Man får gjøre det man elsker med de man elsker.

Les også Terningkast 6

Anmeldelse av Fossrevyen 2023: Fullt trøkk på intim scene

Les også Terningkast 6

Anmeldelse av Munchrevyen 2023: Shower med tøffe temaer

Les også Terningkast 6

En sjelden gang er det noen som virkelig får det til å klaffe fullt ut. Det har Nissen klart i år