Politiet fikk melding mandag cirka klokka 21.40 om at det var avfyrt skudd på en restaurant i Nydalen allé.

Det var den ansatte selv som kontaktet politiet. Han var ikke fysisk skadd.

Per nå er ingen pågrepet, men etterforskningen pågår for fullt. Politiet ser alvorlig på at det blir avfyrt skudd i Oslo, skriver Oslo politidistrikt i en pressemelding

Nå opplyser politiet at fornærmede er en mann i 50-årene.

– Politiet har gjort et innledende avhør av fornærmede i natt. Politiet har innhentet videoovervåkning fra området, vi har foretatt rundspørring og gjennomført vitneavhør, skriver Anne Alræk Solem, leder etterforskningsseksjon drap, i pressemeldingen.

Hun gjentar det politiet uttalte mandag kveld, at hendelsen fremstår målrettet. Politiet har ikke informasjon som tilsier at det er fare for andre. Det skal ikke ha vært andre tilstede inne i restauranten.

– Vi ser alvorlig på hendelsen og jobber for fullt med å identifisere og pågripe gjerningspersonen. Saken etterforskes som drapsforsøk.

– Vi oppfordrer de som kan ha opplysninger om hendelsen, vet hvem gjerningspersonen kan være eller har andre opplysninger som kan opplyse saken om å snarlig ta kontakt med politiet, sier Solem.

Beskrivelse

Gjerningspersonen skal ha vært ikledd mørke klær, med et rødt fritthengende merke på venstre arm, samt skrift på brystet i hvitt og rødt. Vedkommende skal ha løpt fra stedet etter hendelsen. Politiet oppfordrer gjerningspersonen til å melde seg for politiet.

– Per nå har vi ikke informasjon som tilsier at det er noen sammenheng med andre hendelser i Oslo. Det er imidlertid tidlig i etterforskning og det er for tidlig å si noe om foranledning og motiv for handlingen. Dette vil være fokus for videre etterforskning. Vi etterforsker saken bredt og jobber ut ifra flere ulike hypoteser, sier Solem.

Hun sier videre at politiet også er interessert i annen informasjon som kan opplyse saken; alt fra bilder, video og eventuelt vitneopplysninger.

– Ta kontakt på telefon eller via vår tipsløsning snarest mulig.

Mandag 23. januar ble det avfyrt et skudd i en restaurant i Nydalen allé. Gjerningsmannen er fortsatt på frifot mandag kveld. (Video: NTB)