På tampen av forrige uke sendte Meteorologisk Institutt ut gult farevarsel om mye snøvær i Oslo mandag denne uka. Snøen skapte store utfordringer i trafikken, og på et tidspunkt sto det meste av busstrafikken i byen.

Snøværet er imidlertid ikke over, og nå sender meteorologene på Blindern ut nok et farvarsel for snø i store deler av Sør-Norge, inkludert Oslo.

Vakthavende meteorolog, Håkon Mjelstad, i Meteorologisk Institutt, sier til Nordstrands Blad at det kommer til å snø mye fra natt til fredag frem til fredag kveld.

10-20 centimeter

– Sånn det ser ut nå er det en topp midt på dagen på fredag. Vi ser for oss at det kommer mellom 10 og 20 centimeter snø i løpet av dagen, sier han om utsiktene i Oslo.

– Hva er det viktig å huske på når det skal komme så mye snø igjen?

– Man er nødt til å ta det piano og kjøre etter forholdene. Ikke minst er det viktig å beregne ekstra tid. Vi pleier å si at det er lurt å ta hjemmekontor hvis man har mulighet til det.

I dette området gjelder farevarselet:

Trafikkaos

– Dere tror det blir kaos i trafikken igjen?

– Sånn det ser ut nå er det lurt å være obs på morgenrushet. Da er det mye biler på veien og vanskelig for brøytemannskaper å ta unna all snøen. Da kan jeg se for meg det blir litt utfordringer. Men forhåpentligvis er mindre utfordringer i ettermiddagsrushet, da er det kanskje ikke så mye snø igjen i veien, sier han til Nordstrands Blad.

Ifølge meteorologen ser det ut til at temperaturene vil øke fra fredag og at snøen derfor mest sannsynlig ikke vil fryse på igjen.

– Det ser ut til at det blir ganske mildt vær etter hvert. Natt til fredag ligger temperaturen på rett over 0 grader og det gjelder gjennom hele helgen, sier Mjelstad til avisen.

Lørdag vil det bli ganske fint vær, mens det på søndag kommer nedbør som sludd og regn.

Onsdag var det strålende solskinn og perfekt skiføre. Aslaug og Kjersti oppfordrer deg til å ta turen ut: