NORDRE AKER BUDSTIKKES VURDERING: TERNINGKAST 4
Hva mener du? Gi DIN karakter nederst i anmeldelsen.

NYDALEN VGS: «Propaganda er en revy om påvirkning – om hvem som påvirker oss og hvordan vi lar oss påvirke. Når menn og kvinner i maktposisjoner viser menneskelige sider blir det moralske kompasset vårt forstyrret. Hvem er vi uten påvirkning fra andre? Hvordan kan vi påvirke til egen vinning? Finnes det noen som ikke lar seg påvirke?»

Nydalenrevyen 2018 har med andre ord endret på revyoppskriften sin fra fjorårets «tull og fjas»-revy Fislebu kjøpesenter.

Går bort fra tullet


Revyen åpner med et dans- og sangnummer påfulgt av «Nikolai» som skal være vikar i Propagand A/S – et innslag som går igjen i hele revyen. Herfra kommer de tidsaktuelle nummerne spekket med politisk satire på rekke og rad. For eksempel innslaget med Sophie Elise, nei, unnskyld – «Elise Sophie», som leser høyt fra boken sin ikledd ballkjole, får publikum til å le så de griner. Det gjør også Trond Giske på damejakt med en illsint Haddy i hælene.

Men det er ikke før det litt mer fjasete nummeret om rasfare at Nordre Aker Budstikkes utsendte trekker skikkelig på smilebåndet. Det gjorde også nummeret med stakkars «Mons» som ikke tåler noe som helst mellom gluten og et smil – i hvert fall ifølge sin hysteriske mor.

Etter å ha fått kritikk for at revyen ikke har vært aktuell nok, har de virkelig gått inn for å komme seg bort fra tull og tøys og heller bli en mer seriøs revy. Men har de fjernet litt vel mye tøys? Man får ikke nødvendigvis en vinneroppskrift ved å kun tilsette aktualitet og politisk satire. Det trengs også en dose kjas og fjas for å få de store latterbrølene – i hvert fall hos denne anmelderen.


Flotte skuespillere

Alle skuespillerne er dyktige og trygge på scenen uten nevneverdige premierenerver – det ser i hvert fall slik ut fra fra ute i salen. Alle som en gjør en god jobb, og det er unødvendig å trekke frem én av dem som den store stjerna.

Det mangler til tider en skikkelig «punchline» for å dra sketsjene helt i mål. Men skuespillerprestasjonene drar det stort sett opp igjen. Det er nemlig de som får frem mye av latteren, ikke selve poengene. Her må sketsjen om hva som foregår oppe i hodet til Siv Jensen før hun plumper ut med sannheten på jentetur, nevnes. Det må også Iben Spillum Aam i rollen som kaninen "Bongo" med sine frekke vitser!

Et av de beste numrene, med både poeng og skuespillerprestasjoner, er innslaget med far og datter som hører om terror på radioen – det er faktisk ikke terror før Facebook foreslår at du endrer profilbildet med et flagg. Bagdad ligger også tydeligvis midt mellom «I don’t» og «give a fuck».

Bandet fortjener sin egen applaus - overturen var alene verdt turen. Med alt mellom Ducktales og hardrock leder de oss fornøyelig gjennom revyen.

Revyen avsluttes med «Alt trenger ikke alltid å være politisk satire, noen ganger er et fat bare et fat!» Tenk om de bare hadde tatt sin egen visdom enda mer inn i manuset? Alt trenger nemlig ikke alltid å være så innmari aktuelt og smart. Noen ganger er humor bare humor.

[gallup57]

LES OGSÅ:

Nydalenrevyen 2017: Stort smilefjes til det rare kjøpesenteret

Etter en intensiv uke er de snart klare for å slå hardt tilbake

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke


Fakta: Nydalenrevyen 2018

  • Tittel: «Propaganda»
  • Revysjefer: Rebekka Svalland, Adi Bhatnagar og Oskar Nygren
  • Instruktør: Fredrik Bentzen
  • Koreograf: Linn Gabrielsen
  • Skuespillere: Anna Stjern, Celine Slinning Ryssmo, Elias Nissen Lie, Iben Spillum Aam, Ida Otilie Matatula, Jørgen Lervik Dahlstrøm og Jørgen Lien
  • Forestillinger:

Premiere 1. mars kl 19.00
3. mars kl 19.00
4. mars kl 18.00
5. mars kl 19.00
6. mars kl 19.00
7. mars kl 19.00
8. mars kl 19.00
9. mars kl 19.00
10. mars kl 18.00
11. mars kl 18.00