Neida, det er ikke rampestreker, forklarer Tord Bern Hansen i SK Rye, om de litt snodige skiltene ved Mobekken, som Nordre Aker Budstikke ble tipset om tirsdag.

– Det ble mange skilt som skulle bestilles. Så klarte jeg å skissere pilene feil vei, på disse to, det er helt min skyld. Det er noen ukers ventetid på ferdige skilt, så de blir stående til alles forlystelse i noen uker til, sier Bern Hansen.

– Valget mellom å enten få pilene rett vei, eller teksten riktig vei, var lett. Så oppfordringen er: Følg pilene, så får man stå på hodet og lese skiltene, humrer Bern Hansen på telefon fra Italia, selvfølgelig på sykkeltur da lokalavisa ringer.

Det er i forbindelse med sykkelruter i Maridalen, at skiltene ble bestilt. I samråd og etter godkjenning med både kommune og Statsforvalter, så er det tilrettelagt for sykkelruter på stier i Maridalen-området, noe Nordre Aker Budstikke har omtalt flere ganger og som er beskrevet på Facebook-siden til prosjektet. Det er SK Rye og NOTS – Norsk Organisasjon for Terrengsykling – som står bak sykkelrundeprosjektet.

– Rutene er selvsagt for de uten sykler også, understreker Bern Hansen.

Skiltene ble satt opp i slutten av juni.

– Men bare så det er sagt: De andre skiltene i forbindelse med sykkelrundene ble riktige, forsikrer Bern Hansen.

LES OGSÅ: