NYDALEN: Etter åtte år skal Inge Jan Henjesand overlate rektorstolen til Karen Spens. Søndag - dagen før dagen - skriver han på egen Facebook-side blant annet følgende:

«Da begynner det å nærme seg vaktskifte på BI. Etter åtte år i rektorstolen takker jeg for meg. Det har vært en fantastisk tid sammen med fantastiske kollegaer og studenter. BI er en solid og svært profesjonell organisasjon som har kommet styrket ut av både en digital revolusjon og en pandemi. Samtidig har det blitt gjennomført fremragende forskning og undervisning...Med tidenes beste søker- og aksept-tall ønsker jeg Karen Spens lykke til som BIs Rektor fra i morgen, første august. Tusen takk for meg til alle kollegaer, studenter og venner av BI.»


Tidligere i sommer, 21. juni, samlet kollegaer og æresgjester på BI for kjedeoverrekkelsen til innkommende rektor Karen Spens.

Styreleder Åse Aulie Michelet introduserte den kommende rektoren:

– Jeg er veldig fornøyd med at vi på BI har tiltrukket oss en så utmerket kandidat, og at hun blir BIs første kvinnelige og første internasjonale rektor! Hun er alt BI ser etter, og jeg er trygg på at hun - sammen med det nye prorekoratet - vil bygge på Inge Jans arbeid og lede BI inn i framtiden med suksess, sa Michelet under samlingen, og referert på BIs egen nettside.

– Det har vært en ære og en glede

Rektor Inge Jan Henjesand uttrykket takknemlighet og selvtillit da han overførte rektorkjedet til Karen Spens, står det videre på BIs hjemmeside:

– Det har vært en ære og en glede for meg å lede BI de siste åtte årene, sammen med fantastiske kolleaer. Likevel tror jeg at forandring er viktig. For mennesker, for bedrifter, og for å skape et miljø der innovasjon og kreativitet verdsettes. I dag er jeg takknemlig for alt jeg har fått oppleve. I tillegg er jeg optimitisk for Karen og alt hun vil oppnå med kollegaene hennes på BI i årene som kommer, sa han.

– Med ydmykhet

Spens har vært rektor ved Hanken School of Economics siden 2015. Hun blir Handelshøyskolen BIs niende rektor 1. august 2022.

– Jeg ser fram til min nye rolle med iver, men også ydmykhet ettersom BI er et sted som mange av oss på andre businesskoler ser opp til. Vi har en skole som vi virkelig kan være stole av, og det er en ære å ha fått ansvaret for å ta vare på den de neste fire årene, sa Spens