KJELSÅS:  Utbyggingen på utskilt tomt fra Rønningen Folkehøgskole ble vedtatt i Oslo bystyre for kort tid siden, 35 rekkehus er i planen. I tillegg ut og innkjøring til de nye rekkehusene fra nord – via Lachmannsvei og Langsetløkka.

Utbyggingen omtales på www.langsetlokka.no, aksjonsgruppens hjemmeside.

«Dette er i utgangspunktet veldig positivt med tanke på utnyttelse av tomten» står det på hjemmesiden.

Kritikkverdig

Det står også:

«Det som kritikkverdig er at det er prosjektert ankomst nord for Rønningen, når det allerede i dag er etablert en god og sikker ankomst fra sør...»

Inn- og utkjøringsplanen har skapt store protester fra nærmiljøet gjennom prosessen frem mot bystyrebehandlingen. Blant annet blir Langsetløkka trukket frem. Et flittig brukt friområde for skoler, barnehager, idrettslag og andre, og i marka.

Dette har naboene nå laget film om, med statister, skapte situasjoner, men også med reelle settinger.

- Filmen skal illustrere hvor ille trafikkforholdene ofte kan være i området ved Langsetløkka, sier Cato Hjelm, en av naboene.

Avisen kjenner til at klage til Fylkesmannen, over bystyrevedtaket med trafikkplanen om nordadkomst, er under utarbeidelse av naboer,  og at illustrasjonsfilmen vil bli vedlagt klagen. Se filmen her:

Se filmen øvert på siden

Formålet

«Dette er en nettside som er laget av naboene rundt Langsetløkka. Formålet med web-siden er å gi politikere og etatene som er involvert i saken et bedre inntrykk av trafikksikkerheten rundt Langsetløkka. De som har innstilt positivt til ankomst via nord, kan ikke være kjent med veiforholdene» står det også på nettsiden, som også samler underskrifter mot utkjøring fra nord."

Avisen har vært i kontakt med Rønningen Folkehøgskole, ved rektor, om eventuell kommentar.

Les flere saker fra Nordre Aker Budstikke her

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

LES OGSÅ:

Været skaper trøbbel for de firbeinte: Flere dyr har blitt påkjørt

Innlegget er lest av tusener: Derfor elsker Yngve fra Groruddalen

Faktaboks

- For få uker siden vedtok Oslo bystyre reguleringsplan for 35 rekkehus, på utskilt tomt fra Rønningen Folkehøgskole, mot Langsetløkka. I tillegg skolens nye nye planlagte idrettshall og annen utbygging til videre drift av den populære folkehøyskolen.

- 35 rekkehus var også det som kom til behandling i byutviklingskomiteen i fjor høst, etter anbefaling fra både plan- og bygningsetaten og byrådet med Høyre, Venstre og Krf.

- I komiteen - på initiativ fra opposisjonen Frp, Ap, SV og Miljøpartiet - ble det foreslått endringer: rekkehus pluss to blokker. Blokkene var også i et tidligere forslag fra utbygger, men uten noen videre politisk behandling.

- Saken måtte igjen ut på høring, kom tilbake til byutviklingkomiteen og deretter til bystyret, hvor Rødt med to bystyrerepresentanter på vippen, stemte ned forslaget.