MARIDALEN: Nylig la Eiendoms- og byfornyelsesetaten ut annonse på finn.no, om utleie av den tidligere kommandantboligen i Skar Leir, innerst i Maridalen. Der den nedlagte militærleiren holder til.

– Vi har fått etablert en lokal løsning for vann- og avløp for eneboligen som nå er klargjort for utleie. Eiendoms- og byfornyelsesetaten har oppgradert Kommandantboligen i Skar leir; boligen er modernisert, forteller Lena Nesset, kommunikasjonssjef i Eiendoms- og byfornyelsesetaten (EBY).

Kjenner du et godt medmenneske - en som bør hedres?

Mer aktivitet

Hun fortsetter.

– Når nå Kommandantboligen kan tas i bruk som bolig vil det føre til litt mer aktivitet i leiren. Stovner videregående skole har en avtale om å benytte to av bygningene i leiren til skoleformål.

Også næring

Nesset legger til.

– I tillegg har EBY jobbet med planer for å ta mer av leiren i bruk, delvis til beboelse og delvis til næring, og innenfor gitte utslippsrestriksjoner. Etatens innspill er sendt over for videre politisk behandling, forteller Nesset videre.

Oppgradert og modernisert

Fra annonsen på finn.no står det blant annet følgende.

– Nyoppusset enebolig til leie med flott beliggenhet innerst i Maridalen, nord for Maridalsvannet. Boligen som kalles «Kommandantboligen» utgjør en del av gamle Skar leir som er eid av Oslo kommune.

Månedsleien er rett oppunder 15.000 per måned.

Videre.

– Skar leir og «Kommandantboligen» ligger innenfor markagrensen, med flotte turmuligheter i umiddelbar nærhet. Boligen har de siste årene blitt oppgradert og modernisert. Alle flater, både utvendig og innvendig, er pusset opp. Boligen har nytt elektrisk anlegg og nytt røropplegg.   

21 bygninger

I tillegg til at Skar leir består tilsammen av 21 bygninger hvorav fire er fredet av Riksantikvaren. Skar leir ligger innenfor Maridalsvannets nedslagsfelt. Oslo får sitt drikkevann fra Maridalsvannet og det er derfor strenge utslippsrestriksoner for Skar leir. Dette innebærer bl.a. at virksomheter eller aktiviteter som utgjør en risiko for forurensning ikke er tillatt i dette området.

Har pusset opp dette huset i Skar leir for 3,5 millioner

Vannet

Alt avløpsvann går i dag til en tett tank på 6000 liter som er plassert i bygningens kjeller. Det går også frem av finn-annonsen at leietaker må selv besørge og bekoste tømming av denne tanken ved behov. Boligen har vakum-toaletter for å begrense vannforbruket.

LES OGSÅ:
* På tide med trafikksikring i Maridalsveien: Ja til å utvide veien, nei til gang- og sykkeltrasé
* Første bil ble avskiltet, i den tredje manglet førerkort

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!