(Nordstrands Blad) Torsdag og fredag blir svært fine dager i Oslo, med sol og temperaturer opp mot ni varmegrader. Det forteller meteorolog Martin Granerød i Meteorologisk Institutt.

– Det blir noen fine vårlige dager i Oslo. Det holder seg gjennom helgen, men det blir noe høyt skydekke da. Det gjenstår å se om sola klarer å skinne gjennom det, eller om det blir litt skygge for en periode, sier han til Nordstrands Blad.

Derfor vil temperaturene synke noe i løpet av helgen. Det vil være 5-6 minusgrader på natta og 2-3 plussgrader på dagtid.

– Men selv om det blir litt kaldere i helgen, blir det likevel fint helgevær, og mest sannsynlig god sjanse for noen fine soltimer lørdag og søndag, selv om det kan bli noe skyer innimellom. Men det blir kaldt, og det blir et både solbriller- og lue-vær, sier han.

Vind og surt

Men enda kjøligere skal det bli.

– Allerede fra mandag og utover uken kan vi se temperaturer ned mot 10 minusgrader på nettene, sier meteorologen.

– På dagtid hjelper det litt når vi får noen perioder med sol, og det kan bli temperaturer opp mot 0 grader.

Vi må også regne med en del vind i uka som kommer, ifølge Granerød.

– Det blir en ganske så sur nordavind.

– Vil det komme noe nedbør?

– Per nå ser det ut til at det skal holde seg tørt, i hvert fall første del av neste uke. Så blir det noe usikkerhet om det kan komme snø neste uke. Det er mulig, det blir først én uke frem i tid i så fall, sier han.

Fine vinterforhold

Det er også usikkert hvor lenge de kalde temperaturene vil vare.

– Med andre ord bør man nyte de neste dagene nå?

– Ja, man bør nyte det fine været nå og i helgen. Men nå står sola litt høyere i mars enn i januar, så selv om det blir kaldt så får man litt solvarme midt på dagen. Det er ganske fine vinterforhold egentlig. Det er ikke like mørkt og kaldt om det hadde vært akkurat samme vær i januar, sier han.