NORDRE AKER/OSLO: Gjennom Moving Mamas og næringslivet får innvandrerkvinnene fra Nordre Aker hjelp til å komme seg inn på jobbmarkedet.

– Nå forstår jeg nesten alle norske dialekter, ifølge Rozina Habete, opprinnelig fra Eritrea, nå bosatt i Nordre Aker, og pressemelding fra Deloitte AS.

Sosialt entreprenørskap

Moving Mamas er et sosialt entreprenørskap som fører næringslivet og innvandringskvinner sammen, og i tre måneder har Habete og de andre kvinnene lånt lokaler av Deloitte for å lage produkter utviklet i samarbeid med anerkjente norske produktdesignere.

Produktene er laget av ubrukte ressurser fra bedrifter med overskuddsmateriale. Salget av produktene går tilbake som lønn til de ansatte, ifølge pressemeldingen.

– Innvandrerkvinner vil jobbe, og vi må sammen finne nye måter å få disse flotte ressursene inn i arbeidslivet, sier gründer av Moving Mamas, Kirstine Holst Jansen.

Har vært stengt i flere måneder

Drahjelp

Fatima Ashoor fra Somalia og Lissette Romero fra Peru bor også i bydel Nordre Aker og har slitt med å skaffe seg jobb i Norge. Etter noen måneder i Moving Mamas har de fått verdifull erfaring og drahjelp.

– I Deloitte har vi kommet tett på næringslivet og ansatte som jobber i ulike bransjer og sektorer, i tillegg til at vi kommer inn i hvordan det norske arbeidsmiljøet fungerer, sier Romero, som opprinnelig er grafisk designer.

Tøff kamp med mange gule kort

Kompetanseutvikling

Prosjektet er del av Deloittes arbeid med samfunnsansvar, og Deloitte ble kontaktet, også med bakgrunn i samarbeidet med Kirkens Bymisjon og Leger Uten Grenser.

– Vi ble tipset av en tidligere samarbeidspartner av Moving Mamas og ble umiddelbart positive til et samarbeid. Moving Mamas-konseptet er i tråd med Deloittes verdier og tanker om samfunnsansvar, da kompetanseutveksling skal være en rød tråd gjennom våre samfunnsansvarsinitiativer, sier Johansen, som setter stor pris på samarbeidet, sier prosjektleder Lisa Jaklin Johansen i Deloitte i pressemeldingen.

En spesiell stein midt inne i skauen

Åpne døren

- Både Deloitte og Moving Mamas ser verdien i å utvikle mennesker, og å gi mennesker ansvar. Det vokser vi alle på. Å åpne døren slik Deloitte har gjort, er viktig for Mamas, både for kompetanseheving og det å bygge nettverk. Som kjent er det ofte gjennom nettverk at vi kommer i posisjon til jobber i Norge, sier gründer Holst Jansen.

Habete forteller at de har fått utviklet norskkunnskaper og muligheter til læring gjennom blant annet excelkurs. De har også hatt egne faddere, som selv er utvalgt blant nyansatte i Deloitte.

Ny samarbeidspartner

I sommer flytter Moving Mamas til ledige lokaler lånt fra Entra, og til høsten blir det nytt besøk hos ny samarbeidspartner i Oslo sentrum.

– Vi utvikler et nettverk i næringslivet som er verdifullt videre inn i jobbjakten. Jeg håper at vi på sikt kan få en jobb utenfor nettverket, sier Fatima Ashoor.

Nå drømmer damene om at prosjektet får mer støtte og at enda flere innvandrerkvinner kan hjelpes inn i arbeidsmarkedet.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:
* Boliger går millioner over prisantydning
* Så mye knust glass i barnehagen - at barna måtte bli inne
* Har lykkes i å gjenskape Grefsenkollens sjel

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!