BISLETT: Sekunder før start går brannalarmen på Bislett stadion. Det er som følge av Bastionens heftige blussing på tribunen, og ikke et forvarsel om hva som skal skje de neste 90 minuttene.

LES OGSÅ: Hva skjer når to ganger fornyet selvtillit møtes til lokaloppgjør?

Forbi Mjølner

Men la oss først hoppe 81 minutter inn i kampen. Moses Mawa smeller ballen inn bak Skeid-keeper Idar Nordby Lysgård. Bastionen og hele langsiden med Lyn-supportere går bananas, og det er et under at ikke brannalarmen går av igjen.

I dette øyeblikket har bunnlaget Lyn klatret forbi FK Mjølner på tabellen, på målforskjell.

Bastionen synger «Moses deler vannet». Og Lyns 14 kamper lange ørkenvandring er over. Overtallsseieren mot Stabæk 2 i forrige uke var ikke en hallusinasjon.

– Målet til Moses. Det er ikke en sjanse. Han skaper den sjæl, sider Lyn-trener Mikkis Aserud.

LES OGSÅ: – Søpla henger i trærne

Lyn best i førsteomgang

For derbyet mellom Lyn og Skeid på Bislett så lenge ut til å bli en reprise av 1. mai-kampen. Men i motsetning til da lagene møttes tidligere denne sesongen, var det Lyn som denne gange viste mest initiativ fra start.

Begge lag ville, men i den grad det kom til sjanser å snakke om, var Lyn frampå flest ganger.

Bastionen best på tribunen

Rett over 1000 tilskuere fant veien til Bislett på denne sommerens kanskje beste lørdag. Halvparten av Bastionens målsetting, men likevel godt over snittet på hva Lyn har klart å samle siden åpningskampen mot Grorud i april.

Og andelen Skeid-supportere var heller ikke beskjeden. Men tribunekampen, med flagg, sang, trommer, røyk og leven, var det aldri noen tvil om hvem som skulle vinne, denne gangen også.

SE STOR BILDESERIE FRA KAMPEN HER!

I andreomgang kom Skeid sterkere tilbake, og skapte flere muligheter enn før pause. Men det var altså Lyn som skulle sette seiersmålet, og sikre sin andre trepoenger (på rad).

LES OGSÅ: Beholder Lyn plassen i andredivisjon får du se denne mannen med Beatles-lugg

Skeid i andreomgang


– Det var helt avgjørende at vi vant i dag, oppsummerer Mikkis Aaserud etter kampen.

– Vi var bedre enn Skeid i førsteomgang, og så blir vi for lite vasse i siste del av omgangen. I andre har de like mye å komme med som oss.

Med Lyns plass på tabellen er det viktig å ta poeng mot lagene i nærheten. Og uavgjort er neppe godt nok.

– Vi må skjerpe oss, være slu, og litt heldige, slik som mot Stabæk 2 hvor vi spilte elleve mot ti mann, sier Aaserud.

Støtten fra supporterne på tribunen er viktig, og hever laginnsatsen, tror treneren. Og med én seier i beina, var troen på at det går an, og sulten etter å vise at nok en seier var mulig, større i dag enn tidligere.

– Men vi bygger selvtillit med ball. Da ser det ikke så fint ut for dem som sitter på tribunen, men jeg håper de ser at det er en nerve i laget, likevel.

FØR KAMPEN:
Skeid-spalten: «Det er på tide med hevn! Vi skal jekke ned vestkantfruer og herremenn i smoking»
Lyn-spalten: «Jeg gjør som resten av fotballnorge. Glemmer Skeid»


Hjelp av KFUM

Neste kamp for Lyn er borte mot Harstad. Etter to oppturer på hjemmebane er Aaserud spent på hvordan en bortekamp vil påvirke spillerne.

Både Lyn og Skeid, som tidligere på dagen hadde markert 100-årsjubileet med blant annet bokutgivelse på Storo storsenter, fikk tabellhjelp på annet hold i dag.

Tabelltopp KFUM slo Holmen 4-1. Dermed holder Skeid, på 11. plass og rett over streken, Holmen to poeng bak seg. Holmen er dermed det eneste laget mellom Skeids 13 poeng, og Lyns åtte.

SE STOR BILDESERIE FRA KAMPEN HER!

LES OGSÅ:
* Før kampen: Statistikken for Lyn mot Skeid
* Lyn trengte femten forsøk på å få tre poeng
* Disse guttene skal ut og fly – i en utedo!

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!