– Det er deilig å være tilbake, sier Thorsby når Nordre Aker Budstikke møter ham utenfor banen på Kringsjå. Der har han nettopp vært og trent en time med Lyns Eldre.

– Jeg tilbrakte mange timer her i ungdomsårene!

Vi må løpe etter Thorsby, for selv om han har fri fra både landslag og klubblag så har han ikke mye dødtid. Han har tettpakket program med møter med blant annet prominente politikere og nye ambassadører for prosjektet We Play Green og #2 community.

– Fotballen når ut til 4 milliarder mennesker. Det gjør at fotball har et enormt potensiale til å gjøre en forskjell.

Thorsby snakker på inn- og utpust om et tema han er helt klart engasjert i.

– Vi må gå bredt. Det er ikke ett tema vi spesialiserer oss på for det er mange utfordringer.

Det var LFM som først omtalte besøket.


Vekker oppmerksomhet

Vestkantguttens engasjement har høstet skryt mange steder. Alle fra Raymond Johansen til Fifpro har gitt han lovord og priser.

– Morten er like opptatt av klimamål som han er av å sørge for å få ballen i mål. Gjennom sin organisasjon #weplaygreen jobber han for at fotballspillere skal bruke sin innflytelse og bidra til at vi løser klimakrisa. Han jobber særlig med resirkulering og gjenbruk, skriver byrådslederen på Facebook.

Naturvernforbundets leder Truls Gulowsen skriver til Nordre Aker Budstikke at enhver kjendis som bruker statusen til å si, mene og/eller gjøre noe for klima er bra. Han viser også til en TV2-artikkel der generalsekretær i Naturvernforbundet Maren Esmark skryter stort av Thorsby.

– Det at fotballspillere viser rett engasjement er med på å påvirke og opplyse andre, sa Esmark til TV2.


Samler inn talent

#2 community er nytt prosjekt Thorsby har startet. Det går ut på at han får en rekke andre kjente fotballspillere med på laget for å også bruke sin innflytelse for klimasaken. I rekken av spillere som har blitt ambassadører finner man blant annet Lyn-gutten Mats Møller Dæhli og Vålerengas Christian Borchgrevink.

hjemmesiden til #2 community står det at ambassadørene skal jobbe for saker som omhandler tallet 2 i klimasaken, for eksempel togradersmålet i Parisavtalen.

– Målet er å skape er en bevisstgjøring rundt temaet, sa Thorsby til NRK tidligere.

Lyn-kamper i helgen

Du kan se både damene og herrene til Lyn i aksjon i helgen.

Følg med på Lyn kvinners kamp om topp 4. Lørdag møter de Kolbotn borte, kampen ser du her:

Lyn tar imot Grosud 2 på «ny» hjemmebane KFUM Arena på Ekeberg søndag:

LES OGSÅ: