Den unge Korsvoll-beboeren er en aktiv type, til den grad at det er vanskelig å begripe at han har nok timer i døgnet. Likevel går det opp, og han rekker blant annet å løpe, skate, gå på langrenn, kjøre slalåm, henge med venner og å la seg intervjue.

Full kalender

– Jeg driver med veldig mye. Jeg liker å ha noe å holde på med.

Mandag, tirsdag og onsdag har han faste aktiviteter og treninger, og resten av uka går med til skating. Lekser gjør Markus mellom slaga, sier han, og forsikrer om at alt blir gjort. Og han blir ikke sliten.

– Jeg vet ikke helt hva jeg liker best, det er litt vanskelig. Jeg synes alt er veldig gøy.

Markus er glad i de fleste sporter, men det er løping han har drevet med lengst. Resten av familien er også raske til beins, og både mor og far er maratonløpere, forteller han. Da er det klart han er blitt dratt med på løpetur mesteparten av livet.

– Det var mamma, pappa og storesøsteren min som fikk meg til å løpe. Da jeg var litt mindre, så var det ikke alltid jeg ville, men mamma dro meg ut av senga. Og det ble gøy likevel, ler han.

– Han har blitt oppfostra i en familie hvor alle løper og går på ski, så det er utgangspunktet, sier mamma Kirsten.

Gir jernet

23. april var det duket for årets sentrumsløp, og for første gang var Markus blant deltakerne. På bare 39 minutter og 51 sekunder rakk han å løpe den ti kilometer lange runden gjennom hovedstadens sentrum.

Men det å slå sin egen rekord og samtlige i aldersgruppen var ingen dans på roser:

– Jeg var så utslitt at jeg var på gråten, så da løp jeg enda fortere, og kasta faktisk opp. Da var det én kilometer igjen. Man blir så sliten at man ikke kjenner smerten, så da spurta jeg.

Markus nådde målstreken mer enn tre minutter før de andre i aldersgruppen, og endte totalt på en 422. plass. Det var 4.161 personer som deltok i løpet.

– Var det bare grusomt, eller gøy også?

– Det var gøy å komme i mål, hehe.

Siden Sentrumsløpet består av flere puljer, så var det ikke før en stund senere at han fikk se plasseringen sin. Men han visste uansett at han slo sin egen rekord, som tidligere var på 42 minutter.

– Jeg hadde ikke tenkt til å slå rekorden, siden jeg ikke hadde tenkt til å ta meg ut så veldig. Men så er jeg så sliten og skal sjekke hvor langt jeg har løpt, og ser at det står åtte kilometer og 35 minutter. Da var det bare å sette opp farta.

– Jeg synes det er gøy at han gjør det så bra, men han presser seg veldig. Det er noe å lære det og, å ikke bestandig gi jernet, selv om det er en bra egenskap, sier Kirsten.

Tidligere har Markus deltatt i 10 for Grete og kretsmesterskap i terrengløp, så årets Sentrumsløp er bare andre gangen han konkurrerer innen 10 kilometer. Men det blir ikke siste.

– Jeg skal løpe Sentrumsløpet igjen, også skal jeg løpe 10 for Grete igjen og Besseggenløpet sammen med familien, men det skal vi heldigvis ikke ta så seriøst.

Markus har foreløpig ingen store planer om satsing – det har han tross alt god til på å bestemme seg for, sier 13-åringen. Og gode ambisjoner har han:

– Men hvis jeg skal satse, så er jeg på god vei. Ambisjonen er egentlig bare å bli bedre.