(Avisa Oslo) – Slike ting er ubehagelige, og unger bør slippe det. Det er fint at politiet har håndtert saken raskt og på alvor, sier rektoren videre.

Lokket barn med godteri og is

Et brev, sendt fra ledelsen på Marienlyst skole, ble mandag formiddag sendt ut, adressert «til alle foresatte på Marienlyst».

I brevet forteller ledelsen at fire jenter på barnetrinnet hadde «en meget ubehagelig opplevelse» søndag:

«De ble oppsøkt av en mann som viste unaturlig stor interesse for hvem de var og hva de skulle. Mannen forsøkte etter hvert å lokke en av jentene inn i bilen sin, en varebil, med begrunnelsen at det var et fint sted å gjemme seg, om hun likte å leke gjemsel. Han oppga dessuten å ha is og godteri i bilen.»

Ifølge brevet handlet skolejentene «riktig», da de motsa oppfordringen, og dro hjem og snakket med foreldrene sine. En av elevene skal også ha tatt et bilde av bilens registreringsnummer.

«Foresatte kontaktet politiet, og mannen ble senere på dagen lokalisert og pågrepet», står det i brevet, og videre:

«Saken er altså løst, og mannen er pågrepet. Skolen velger likevel å legge ut denne meldingen, slik at dere foresatte er orientert om fakta og at dere kan besvare eventuelle spørsmål om saken hjemme».

Bekrefter pågripelse

– I forbindelse med en hendelse på Majorstua i går ettermiddag er en person pågrepet og siktet for hensynsløs atferd, sier Mona Nordby, krimleder i Oslo-politiet, til Avisa Oslo.

Politiet etterforsker hendelsen, og vil gå gjennom og kontrollere informasjon, samt forsøke å innhente ny informasjon i saken, legger hun til.

– Det er det politiet ønsker å gå ut med på nåværende tidspunkt.

Tas opp i klasserommene

Skoleledelsen oppfordrer i brevet foresatte til å snakke med barna sine om hvordan de må opptre om noe lignende skulle skje i fremtiden:

«De må forlate stedet, holde sammen og aldri bli med fremmede, uansett hva det lokkes med». De skriver også at de vil snakke om «dette ubehagelige temaet» i barneskolens klasser.

Marienlyst skole har over 1.000 elever spredd på 1. til 10. trinn, og 150 ansatte. Skolen ligger på Marienlyst, Majorstuen.

(saken fortsetter under kartet)

Roser barna og ledelsen

Cristiano Aubert er FAU-leder ved Marienlyst skole. Han sier at hendelser som denne «heldigvis skjer veldig sjelden».

Han kaller barnas reaksjon som «helt eksemplarisk».

– De reagerte som de skulle, og heldigvis ble mannen pågrepet. Jeg har hatt barn i skolen i ti år, og det er stort sett flere år mellom hver gang slike hendelser skjer.

Han er glad for at foreldre er flinke til å snakke med barn om slike farer fra tidlig alder av.

– Det gir barn de verktøyene de trenger for å håndtere slike hendelser.

Han roser også skoleledelsen for hvordan de har håndtert det hele.

– Det er en veldig ryddig måte å gjøre det på, å sende ut mail til alle foresatte. Da slipper vi spekulasjoner og rykter, og vi kan snakke med våre barn og unge om det på en faktabasert måte.