Politiet mener at det er mannen som avfyrte skudd på et gatekjøkken mandag kveld. Han ble pågrepet i en leilighet i Moss sent fredag kveld.

– Detaljene i hvorfor vi mener han med skjellig grunn kan mistenkes, kan jeg ikke gå inn på. Det er helhetlig etterforskning som gjør at vi kom fram til denne mannen og at han oppholdt seg i Moss, sier politiadvokat Christian Hatlo til Nordre Aker Budstikke.

Politiet utelukker ikke flere pågripelser, men har ingen navn på blokka.

– Handlingen er ganske målrettet. Vi mener han forsøker å drepe. Det jobbes med motiv, som fortsatt er ukjent, understreker han.

– Veldig alvorlig sak

Mannen i 30-årene er siktet for drapsforsøk. Han nekter straffskyld, ifølge forsvarer Vidar Lind Iversen. Det skriver Nettavisen, som omtalte pågripelsen først. Den siktede har så langt nektet å forklare seg for politiet.

Fornærmede, som oppholdt seg i gatekjøkkenet, er avhørt to ganger. Flere andre personer er også avhørt, opplyser Hatlo.

Mannen fremstilles for varetektsfengsling lørdag ettermiddag. I rettsmøtet, som begynner 14.30, vil politiet begjære fire ukers varetekt. De to første ukene ønsker politiet full isolasjon. Begjæringen innebærer brev- og besøksforbud og medieforbud hele perioden.

– Hvorfor vil dere gjøre det?

– Det er en veldig alvorlig sak. Det er bevisforspillelsesfare som gjør at vi må gå så strengt ut, svarer politiadvokaten.

Skudd på kloss hold

– Vi knytter ikke denne personen til gjengkriminalitet. Det er ingen link til de andre skytingene. Vi kan aldri konkludere, men ser ikke det nå, forteller Hatlo.

Politiet tror ikke at det er en relasjon mellom gjerningspersonen og fornærmede.

– Hva gjør at dere likevel mener handlingen fremstår målrettet?

– Vi har dette på video. Han kommer rett inn, er der inne i kort tid, skyter og løper ut igjen, svarer politiadvokaten.

Ifølge Hatlo er det bare snakk om sekunder.

Politiet mener at det ble avfyrt ett skutt inne i gatekjøkkenet. Ingen ble truffet eller fysisk skadet på annen måte.