I høst er det sju år siden Arbeiderpartiet, ved daværende idrettsbyråd Rina Mariann Hansen, som nå er partiets ordførerkandidat, stolt kunne fortelle leserne av Nordre Aker Budstikke at skisenteret på Grefsenkollen endelig skulle forbedres og utvides. «Skisentrene er viktige for byen, de gir et godt tilbud til barn og unge og folk som er glad i nedoverski. Mang en idrettskarriere har startet i Grefsenkleiva!»

Siden har ingen verdens ting skjedd. Sju år er lang tid. Verdenskriger har vært planlagt, utkjempet, og avsluttet på kortere tid enn det. Hvorfor ingenting har skjedd, får Arbeiderpartiet, SV og Miljøpartiet svare for, men den korte forklaringen er at det særlig er Miljøpartiet som har satt seg på bakbeina. SV og Rødt har heller ikke fremstått som varme forkjempere for en oppgradering av anlegget som har privat eier. Huff og huff.

Når Abdullah Alsabeegh fra Arbeiderpartiet, Oslos varaordfører, skryter av hvor utrolig flinke de har vært til å tilrettelegge for frivilligheten og idretten de siste årene, så går det meste i ball for ham.

«Aldri har det blitt bygd så mange idrettsanlegg i Oslo», hevder han. Jo, det har det. «Vi har bygd 18 nye flerbrukshaller», påstår han. Nei, det har de ikke. I et skryteinnlegg på sosiale medier påstår Arbeiderpartiet at det er bygget og rehabilitert 25 flerbrukshaller under deres regjeringstid.

Les også

Hva med omkamp om en utvidelse av Grefsenkleiva og Trollvann og rulleskiløyper?

Annonsen ble fjernet etter to dager da det viste seg at 12 av hallene ikke finnes. Riktig antall er 13. Ikke 18. Ikke 25. Når man går i surr før man har telt til 30, er det kanskje ikke så rart at budsjettene sprekker med mange milliarder kroner på de store investeringsprosjektene i Oslo. Fornebubanen, Ny vannforsyning, Tøyenbadet, Stovner bad, Manglerudbadet og Jordal Amfi er noen eksempler.

Mangelen på budsjettdisiplin under Ap-byrådet får byggingen av nasjonalanlegget i Holmenkollen for snart 15 år siden til å fremstå som et investeringsprosjekt til etterfølgelse.

En ting er at Alsabeegh faktisk ikke vet hva han snakker om. Det er isolert sett kanskje litt morsomt, men først og fremst alvorlig for alle i Oslo som er opptatt av å komme seg ut i naturen for å få frisk luft og oppleve både mestring og idrettsglede. Listen over gode idrettsprosjekter som har stanset helt opp under Arbeiderpartiets ledelse, er lang.

En ting er Grefsenkollen, men vi har også rulleskiløypene ved Sognsvann og Linderudkollen som trenger fast dekke, og Skeid som drømmer om bedre fasiliteter på Nordre Åsen. Andre steder i byen ble planene om nytt tennisanlegg på Midtstuen skutt ned, mens den største idrettsskandalen i Oslos historie er hvordan byrådet har holdt Oslo Idrettskrets for narr om Campus Ekeberg. Dette er viktige prosjekter Høyre mener må realiseres.

Godt valg.