I alt 700 barn får oppleve Egners kjente melodier fra Kardemomme by. Og de synger med og gjetter riktig på alle Egner-spørsmål til salen.

I år er det Louis Goldstein (12) og Tind Kirvil Haaland Tjore (11) som turnerer bydelen. På Tåsen, Korsvoll og Kringsjå skoler er det 1. og 2. klassingene som er publikum. Det er en myk og underholdende oppstart på skoleåret.

I tillegg har Nordberg strykeorkester opptrådt i en rekke barnehager. Mange av barna har aldri vært på konsert tidligere.

– Det er skikkelig moro. Publikum er så lydhøre og interesserte. De synger med og klapper takten, forteller Tind Kirvil som er på lokal turné for tredje år på rad.

For Louis er det helt nytt å spille for et så stort og ungdommelig publikum.

– Dette er noe helt annet enn å spille klassisk musikk for et voksent publikum. Barna responderer og er med på en helt annen måte, forteller Louis.

Begge to har røtter i Nordberg Strykeorkester og går nå på musikklinjen på Majorstuen skole. Begge startet med å spille i femårsalderen. Nå forsøker de å gi flere barn lyst til å spille fiolin og cello I et strykeorkester.

Egner-turneen viser at man kan spille all slags musikk i et strykeorkester.

Her kan du se klipp av besøk på Tåsen skole:

Åpen dag

Allerede på mandag 29. august har Nordberg strykeorkester åpen dag på Korsvoll skole klokka 18, der man kan prøvespille instrumenter og møte barn og unge som allerede spiller i orkestret.

– Vi tar imot barn og unge fra 5 år og oppover. Alle er velkomne. Dette er lavterskel. Man får instrument hos oss, privattimer med en erfaren musikklærer i AKS-tiden på egen skole. Allerede etter er halvt års tid kan man begynne å spille med andre barn. Vi har tre orkestre for ulike aldre og nivåer. Vi legger vekt på å ha det moro sammen og utvikle musikkglede, sier primus motor Juliet Jopling i Nordberg Strykeorkester.

Hun håper mange stikker innom på mandag.