KORSVOLL: Marius Koss (22) fra Korsvoll er for tiden student i Brooklyn, USA. Ved siden av studiene mot en bachelor i psykologi, så er også musikk veldig viktig for Marius:

– Det er morfar som veldig tidlig lærte meg både å spille gitar og å synge. Jeg kommer fra et hjem der musikk har vært en viktig del av «oppdragelsen» og oppveksten, forteller Marius til Nordre Aker Budstikke.


Første singel

Han forteller også at han begynte å skrive egne låter og sanger da han var 16 år.

– Jeg har hele tiden jobbet med å utvikle repertoaret mitt. Nå gir jeg ut min første singel og har valgt å gjøre det uten plateselskap. Jeg planlegger også å fullføre en musikkvideo til låta, den er ikke helt ferdig ennå.

Låta heter «Fall with the Flowers» .

Han har latt seg inspirere opp gjennom åra i en musikkinteressert famlie.

– Pink Floyd, Dire Straits og Queen er band pappa spilte mye da jeg var liten. Morfar introduserte meg også for jazz. Jeg har også hentet mye inspirasjon fra artister som Jimi Hendrix, Franck Ocean, Bon Iver, Matt Corby og D'Angelo.


USA

Men Marius kan mer enn å studere, skrive låter og spille gitar. Ikke minst spiller han også fotball, og ble tilbudt scholarship for å spille for et universitetslag i Brooklyn.

– Jeg nølte ikke da jeg fikk tilbudet, dette er rett valg for meg. I Brooklyn har jeg møtt og blitt veiledet av flinke musikere som blant annet Kenyatta Beasley, som har spilt trompet for artister som Jay Z og Beyonce, Tony Dofat som blant annet produserte sanger for Notorious B.I.G. - Biggy - på 90-tallet, og sanglærerinne Alba Quezada, som blant annet var skuespiller i original forestillingen av Broadway musikalen «The Phantom of the Opera», forteller Marius videre.

Han legger til:

?– Jeg har også lært masse av å spille på barer rundt om i byen, og alle erfaringene har jeg tatt med meg videre inn i jobben for å utvikle albumet videre.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke