KJELSÅS: I fjor hadde søstrene Siri Aarset Johansen og Irene Aarset Jansson fra Kjelsås 10-års jubileum med Den Norske Ballettskole, som startet med ballettundervisning rundt omkring på skoler og i AKS-tiden - aktivitetsskolen, tidligere skolefritidsordningen.

Derfor dropper Kristine (16) videregående skole

Det er et stykke fra skoleundervisning til Oslo Konserthus. For tredje år på rad samarbeider ballettskolen med Oslo kammermusikkfestival om forestillingen denne måneden.

– Levende musikk med ballett er en herlig kombinasjon som forsterker danseuttrykket, og vi er veldig glade for at elevene også får oppleve dette, sier Irene Aarset Jansson.

Og fortsetter.

– Oslo Kammermusikkfestival har hvert år en forestilling dedikert til barn, og i år skal forestillingen finne sted i flotte Oslo konserthus. Det gir en herlig atmosfære å få være der, slik vi var for to år siden også.

Nordre Aker-ballerinaer med suksess

Sommertrening

Det har ikke vært slaraffenliv for danserne ved ballettskolen i sommer, men mange har derimot trent opp til seks dager i uken, gjennom sommertreningen ved skolen.

– I juni og i august forbereder elevene seg med spennende koreografier til musikk av Edvard Grieg. Tidligere år har det vært utdrag fra «Dyrenes Karneval» som har vært i fokus. Men nå blir det noe annet nytt og spennende, sier Aarset Jansson.

– Vi gleder oss i hvert fall veldig til å få vise dette frem, og håper selvsagt at flest mulig kommer for å se forestillingen!

Hvorfor bryr vi oss ikke mer om hvordan de gamle har det?

Konkurranser

Det har ikke bare vært sommertrening for elevene ved ballettskolen, men også flere dansekonkurranser.

Blant annet deltok flere lever i «International Dance Competition» i Hellas hvor DNBS for Norge høstet flere medaljer og første plasser i dansekategoriene klassisk ballett og moderne

– En av elevene fikk med første plass i klassisk ballett også utmerkelsen «International Dance Competition» - det betyr ekstra flott utført. Alle de unge norske medaljevinnerne er å se på scenen i forestillingen i konserthuset. De holder meget høyt nivå, både store og små, danserene er fra alderen fem til 18 år, forteller Aarset Jansson videre.


Minken Fosheim

Koreografi er inspirert av blant annet Vadim Pisarevs ballett Peer Gynt, men også nye koreografier av Liudmila Sycheva.

– Vi tror dette blir en unik forestilling. Skuespiller Minken Fosheim skal være med og i tillegg vil stjerner som Sara og Catharina Chen på fiolin og pianisten Jie Zhang. Oslo Konserthus er jo også en flott arena med herlig akustikkk og masse masse god plass - også i salen.

Aarset Jansson avslutter.

– Det å forene ballett med levende musikk forsterker opplevelse og uttrykket, og det er veldig god erfaring for DNBS-dansere å få anledningen og denne sceneopplevelsen.

Nå skal det bli liv og røre i og rundt den gamle gården

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

* Tidligere blinde og svaksynte afrikanske barn hjulpet av norske leger - nå har de eget lag med i Norway Cup
* 51-bussen har transportert folk til Marka i 90 år
* Brøllopsmaten - et bryllup må ha skikkelig mat![/url]

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post![/