Voldsløkka: Venstre og KrF fikk gjennomslag for å få bygget skatehall på Voldsløkka. 17,5 millioner kroner er bevilget, og Oslos skatere jubler over 2400 kvadratmeters boltreplass.

– Vi er lettere sjokkskadd. Dette er kjempegledelig, sier Kjetil Ostling, president i Norsk organisasjon for Rullebrett (NORB). Budsjettforliket mellom Venstre, Høyre, KrF og FrP sikret skaterne 17,5 millioner kroner til ny skatehall på Voldsløkka. Hittil har skatere i Oslo måttet dra til Drammen eller Bærum om vinteren, hvis de ikke har tatt sjansen på å skate i parkeringshusene rundt omkring i byen.

– Vi har jobba opp mot bystyrets politikere i seks år nå, for skaterne er en ungdomsgruppe som er blitt skjøvet til side i altfor mange år, sier Ostling.

Nå venter skaterne bare på ferdigstillelse av reguleringsplanen for Voldsløkka, for da kan arbeidet starte. NORB vil være en aktiv aktør når skatehallen skal bygges.

– Skatebaner er såpass ukjent og lite standardisert at vi regner med å være tett med i byggeprosessen, sier Ostling.

For KrF har skatehall på Voldsløkka vært en prioritert sak. De er veldig fornøyd med at fullfinansieringen nå er på plass. – 9,5 millioner er bevilget fra før. Sammen med spillemidler og 17,5 millioner nå er vi oppe i de 30 millionene som trengs for å fullfinansiere skatehallen, sier fylkesleder i Oslo KrF, Aud Kvalbein.