SOGNSVANN: Og selvfølgelig er det snakk om bioposer, ikke vanlige plastposer. For er det noe som er enda verre, enn å la hundebæsjen ligge igjen på bakken, så er det å ta den opp i vanlige hundeplastposer, og kaste posen rett i naturen.

100 år på plast

Det er jo også de som synes det er artig å henge hundebæsjeposer opp i trærne eller på gjerder.

– Ja, hvorfor noen gjør sånt, det kan man jo lure på? Men det er som verdt å vite, er at en vanlig plastpose bruker naturen rundt 100 år på å bryte ned. En biopose 40 dager, men selvfølgelig ønsker vi jo at hundeeierne også kaster bioposen i søppelkassen, sier Ruskensjef Jan Hauger, der oppe på Sognsvann, fredag.


Dispensere

Selv med glatt føre og kaldt, er det mange folk og hunder i området.

– Vi planlegger nå å plassere ut dispensere med hundeposer ved parker og markainnganger. Vi har ikke noe eksakt dato for når dette skal skje akkurat nå, men vi håper å få dette på plass så raskt som mulig. Og på de stedene er vi vet det ferdes mye folk med hunder, som her ved Sognsvann. De aller fleste hundeeiere er flinke til å plukke opp hundebæsjen, men ikke alle. Og sistnevnte ødelegger for mange, sier Hauger.

– Ta ansvar!

Planen er å fylle opp dispenserne, samtidig som søppelkassene i samme område tømmes.

– Det er ikke spesielt ålreit å tråkke i, eller gå på ski i hundebæsj, alle må ta ansvar! Vi vil jo ha det rent og ryddig rundt oss, også i hovedstadens rekreasjonsområder.

LES OGSÅ:

* Ikke le av de på el-sykkel! Professoren ble overrasket over trimnivået - kanskje blir du det også?
* Hæ, parkeringsavgift ved Sognsvann? Neida, det var en helt annen avgift han sjekket om var betalt...
* Denne kjøreskolen er ikke som alle andre, sjekk den skolebilen!
* Jeg har møtt flere menn som synes det er helt greit å redusere kvinner til objekter man kan more seg med