OSLO: Løpedronning Ingrid Kristiansen (59), som selv er personlig trener og driver eget treningsfirma, synes det har gått vel langt, når mosjonister blir oppfordret til å gå på kurs for å lære å løpe riktig.

– Helt latterlig! svarer Ingrid.

Bakgrunnen for uttalelsen er journalist Lars Gilbergs kommentar i Vårt Land om «Helse og Hysteri». Der han blant annet omtaler «treningsduppeditter», og forteller om legen som ble sendt på løpekurs, men så fikk betennelse i leggene.

Jeg tror faktisk en pulsklokke rett og slett kan virke stressende på noen

– Like mange måter å løpe på som det er folk

Ingrid fortsetter:

– Jeg har akkurat vært på tur med en treningsgruppe med damer. Noen av damene spurte om de løp riktig. Jeg svarte at det er ingen riktig måte å løpe på, det er jo like mange måter å løpe på som det er folk, mener Ingrid.

Hun mener at det er så enkelt som «bare å begynne» hvis man ønsker å komme i form.

– Begynn å gå, etter hvert vil man forhåpentligvis føle seg såpass sprek at man får lyst til å begynne, kanskje «vralte» først, og så over i løping etter hvert som formen stiger, sier hun.

Det er ingen riktig måte å løpe på, det er jo like mange måter å løpe på som det er folk

Påmelding til løp fremfor pulsklokke?

Treningsduppeditter står heller ikke på lista til hele Norges løperdronning.

– He, he. Lite av det her, men har en pulsklokke med GPS som jeg bruker i forhold til jobben min og kundene mine. Men som vanlig mosjonist, så ville jeg nok heller brukt kronene på en tur til et løp som jeg hadde satt meg som mål, eller noe i den duren.

– En påmelding til et løp kan være en veldig bra motivasjon. Jeg tror faktisk en pulsklokke rett og slett kan virke stressende på noen, mener Ingrid.

Som vanlig mosjonist, så ville jeg nok heller brukt kronene på en tur til et løp som jeg hadde satt meg som mål

– Løper ikke fortere

Ikke løper vi visst raskere heller, selv med all verdens duppeditter.

– Jeg har sammenlignet resultatlister fra for eksempel Sentrumsløpet, de siste årene, med årene fra 1980-tallet. Flere som løp ned mot 40 minutter og under det den gangen, enn det har vært de siste årene. Så det går vel ikke nødvendigvis fortere om man ser sprek ut, med blant annet propper i øra og pulsklokke rundt håndleddet, mener Ingrid.

– Komme seg ut og gjøre jobben

– Det viktigste er jo fremdeles å komme seg ut å gjøre jobben! Man klarer ikke å lure seg selv med fancy outfit! Neste er vel kanskje tilbud om kurs for å lære oss å gå?
Bare så det er sagt, de aller best løperne, løper forskjellig de også!

Neste er vel kanskje tilbud om kurs for å lære oss å gå?

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Faktaboks Ingrid Kristiansen

Ingrid Kristiansen

  • Født 1956
  • Utdannet bioingeniør ved Trondheim Ingeniørhøyskole
  • Var på langrennslandslaget fra 1975-1979, og deltok i OL i Inspruck i 1976 og VM i Lahti i 1978
  • Kan vise til mange norske mesterskap både på ski (8 stafettgull) og i 25 NM-gull i løp, samt 2 kongepokaler, Egebergs ærespris, Nurmiprisen, Morgenbladets gullmedalje, Sportsjournalistenes statuett som «Årets idrettsnavn» i 1986 og 1987, 1981 ble hun tildelt Olavstatuetten,og i 1984 mottok hun Porsgrunds Porselænsfabriks Æredspris
  • Har vunnet de største internasjonale maratonløpene omkring i verden som Stockholm (3 ganger), Houston (2 ganger), London (4 ganger), Boston (2 ganger), New York (1 gang) og Chicago (1 gang)
  • I mange år innehadde hun også verdens beste tid på maratondistansen (2.21.06)

Kilder: ingridkristiansen.com og Wikipedia