KRINGSJÅ: Trollnatta arrangeres for sjuende gang lørdag. Det er et nattorienteringsløp for barn og unge fra ett til 16 år, melder IL Koll i en pressemelding.

– Det er en fin måte å komme seg ut, være i aktivitet og være sosial, sier Johan Lunde som er både løypelegger og skal bidra til topp stemning som speaker.

De fire løypene er fra 600 meter til 3,5 kilometer. Valg av løype og starttid er valgfritt. I den korteste viser selvlysende ballonger veien fra post til post. Selv om løpet er for barna, ønskes det at voksne i hvert fall er med alle som er 12 år og yngre og i hvert fall de som ikke har prøvd seg på nattorientering tidligere.


Klar for rekord

Nesten 100 var forhåndspåmeldt tirsdag kveld. Johan Lunde håper at det totalt vil være opp mot 400 deltakere som lyser opp i Kollmarka lørdag ettermiddag fra klokka 16.30.

I fjor startet 215 – eller én deltaker hvert 27. sekund. Det var folksomt ute i marka.

Starttidspunktet er valgfritt mellom 16.30 og 18. Til arenaen ved Kollbanen er det merket fra Sognsvann t-banestasjon. Det er mulig å melde seg på ved oppmøte eller aller helst ved å sende en e-post til [email protected] på forhånd.

– Er ikke nattorientering litt vanskelig?

– Alle vil oppleve at det fint går an å ta seg fram i mørket i skogen, sier Lunde.

– Hva om du ikke har noe erfaring med nattorientering.

– De vil lære det på løpet. Det gis råd, sier Lunde.

– Trollnatta vil gi en flott opplevelse og mye mestring. Dette er høstens begivenhet, smiler Lunde.

Så handler det også om ikke å ta for stor utfordring. Alle kan delta i den korteste løypa hvor det er merking og lett å komme inn i orienteringen.

LES OGSÅ: Kornelius vant Natt-O-toget i fjor: – Jeg følte meg som en snømann!

Husk kompass

Åtteåringene Ole Jacob Myklebust og August Myklesbust Leopolder, og Pauline Myklebust på tolv år, har alle en del erfaring fra nattorientering på O-gøy-treningene i Koll.

– Det er spennende å orientere i mørket med hodelykt. Det blir en litt annen stemning når det ikke er lyst. Så er det lurt å ha med kompass så du løper i rett retning, råder de tre unge.

LES OGSÅ: I forrige uke ble reklamebannere for Trollnatta stjålet

Premier og kake

Ved målgang får alle lagets eksklusive t-skjorte, og det er også mange andre premier.

På Kollhytta venter det som arrangørene mener er byens beste bakverk og også helsunne varianter i Koll catering-avdelingen.

For drevne 13–16-åringer er det fellesstart klokka 18.15. Alle har ei løype på 3,6 kilometer. Løpets hjemmeside er www.trollnatta.no.

LES OGSÅ:
* Har innviet vinteren: – Det ble en magisk kveld på isen!
* Han er Årets ildsjel i idrettslaget

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!