MOVATN: Nordre Aker Budstikke har tidligere omtalt planene for Movatn stasjon en del av oppgraderingen av Gjøvikbanen for å øke kapasiteten på linja, ifølge Bane NOR.

På Movatn og Hakadal stasjoner var det planlagt oppstart av byggeprosjekter i 2022. Disse blir nå utsatt, melder Bane NOR.

– Kostnadene i forbindelse med oppgraderingen av Gjøvikbanen er for høy. Vi må stoppe opp for å se på helheten og holde kostnadene nede, revurdere situasjonen og se på hvilken effekt hvert enkelt prosjekt har, forklarer Ivar Olsen, prosjektsjef for utbyggingen av Gjøvikbanen, i en pressemelding i forrige måned.

Både på Hakadal og Movatn stasjon omfatter prosjektene først og fremst å gjøre stasjonene lettere tilgjengelige for alle. Det er planlagt å bygge nye, lengre og universelt utformede plattformer og lettere tilgjengelig kryssing av sporene.

– Tiltakene har liten innvirkning på den overordnede effekten vi skal oppnå med oppgraderingen, nemlig at vi skal kunne kjøre ett tog i timen til Gjøvik og øke kapasiteten for gods på Gjøvikbanen, sier Olsen videre.

Totalt skal Gjøvikbanen oppgraderes for 1,3 milliarder kroner i perioden 2020 til 2022, og omfatter også oppgraderinger på Nittedal, Monsrud, Jaren og Reinsvoll.

---

Tips oss!


Tips Nordre Aker Budstikke – tips@nab.no.