NORDBERG: For å kaste glans kommer samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp), sammen med sine to barn.

OPPDATERT: Les om Nordberg Grand Prix 2016 og se bilder av alle deltakende biler!

Statsråden er lidenskapelig opptatt av biler, og vil sannsynligvis storkose seg på det som trolig er Norges største Olabilløp.

«Olabiler og nedoverbakker er lovet en sentral plass i neste Nasjonal Transportplan» røper etter sigende ministeren overfor Nordberg Grand Prix' egne nettsider.

Det som i alle fall er sikkert er at Solvik-Olsen liker biler av det små slaget. På statsrådskontoret sitt har han over 100 modellbiler.

– Interessen for bil har alltid vært der. Jeg fikk det nærmest inn med morsmelka. Oppvokst på en bensinstasjon på Bryne som jeg er. Familiegreie med en far bak disken og en onkel i smøregrava, har han sagt om bilinteressen i et Side3-intervju for noen år siden.

Kjendispekket


Hvert år strømmer kjendisene til Nordberg Grand Prix (NGP), som i år arrangeres for 16. gang. I fjor var det kjendisrace med fotballproffene som har tråkket sine barnesko i nabolaget, Mats Møller Dæhlie og Carloline Graham Hansen, og popsanger Chris Medina. Tidligere har nabo og daværende statsminister Jens Stoltenberg vært tilstede.

Olav Thon: - Se på dette folkehavet, det er jo rene 17. mai

Håpet er at de to kommer også i år, opplyser Gründer'n Lasse Berg.

Olabilaction på Nordberg

Lokalinitiativ


Sammen med en gjeng fedre står han bak det som har blitt en årlig folkefest på Nordberg.

– Vi er elleve fedre som er ansvarlige for hele denne folkefesten. Vi ordner blant annet med lydutstyr, kameraer, og også med medisinsk personell tilstede, i tilfelle noen skulle gå galt. Vi gjør alt vi kan for å få denne dagen så bra som mulig, sa formann Thor Bendik Weider, til Nordre Aker Budstikke i fjor.

I 2016 følger traseen og arrangementet for øvrig samme oppskrift som tidligere.

– Påmeldingsfristen går ikke ut før dagen før løpet, og vi vet av erfaring at mange melder seg på i siste liten. I fjor var det 111 biler! Jeg tror nok ikke vi slår den rekorden, men mange blir det, sier Berg.

200 barn er ventet å delta i Formel 1 og 2. I tillegg kommer Formel 3, «den legendariske idiot-klassen for foresatte, foreldre, besteforeldre, og onkler og tanter».


Kanskje kommer kongen

Hvert år er selveste Kong Harald, mannen som disponerer en bilpark med registreringsnummer A, invitert til å overvære løpet på Nordberg. 2016 er heller ikke noe unntak.

– Joda, Kongen er invitert også i år. Han måtte dessverre si nei takk, men neste år er vi HELT sikre på at han kommer, sier Lasse Berg.

Samferdselsministeren svarte derimot ja veldig fort. Og kongelige biler er han faktisk ikke helt ukjent med. Faren hans kjøpte nemlig kong Olavs gamle Dodge LeBaron, da Solvik-Olsen var barn, har han fortalt i et intervju.

– Vi vet jo at han er bilinteressert. Han har med seg begge barna sine, som vi håper stiller i løpet. De får låne olabil av oss. Fryktelig morsomt blir det også om vi får Solvik-Olsen til å stille i idiotklassen til slutt, sier Berg.

OPPDATERT: Les om Nordberg Grand Prix 2016 og se bilder av alle deltakende biler!

SE FLERE SPESIELLE BILER:
* Slik så russebussene ut før i tiden
* Her er den ettertraktede campingrussen – se hvordan de har forvandlet vogna til en rullende fest
* …og disse var campingvognruss allerede på 80-tallet

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Faktaboks Nordberg Grand Prix

Om Nordberg Grand Prix 2016

NGP om seg selv:

«For 16. gang inviterer vi til olabilløp i Langmyrgrenda. Dette er ikke et "ganske vanlig olabilløp". Neida, hvert år deltar over 100 olabiler og over 200 barn. Vi har aldri hørt om noe lignende. Noen biler er geniale i sin enkelhet, mens andre er overdådige i sin kreativitet og morsomme påfunn. Noen har kledd seg ut, mens andre er mer opptatt av at outfiten skal gi minst mulig luftmotstand. Noen kjører fryktelig fort, mens andre satser på sjarm og underholdning. Noen kjører alene, noen kjører flere sammen, mens noen har mor eller far halsende etter for å bremse på farten.

Vi vet at det finnes olabilløp som ikke overfører løpet på storskjerm på taket av en trailer. Det gjelder ikke Nordberg Grand Prix. Vi overfører sågar løpet direkte til alle løperne som står i kø ved start. Alt filmet fra minst tre kameraer. Hele løpet kommenteres av vår eminenete speaker og formidles via 14 høyttalere langs trasseen. Bevertning i to cafeer og premie til alle.

Vi har heldigvis flere gode sponsorer, derfor er det gratis å delta.

For påmelding til olabilløpet 2016 trykk her»