MARIENLYST: Da Guido (8) skulle feire bursdag sendte han likegodt invitasjon til H.M.Kongen og spurte om han ville besøke skolen gutten går på. Slottet var ikke sene om å svare at både Kongen og Dronningen gjerne ville komme på skolebesøk til Blindernveien Skole.

Honnør til Kongen

Blindernveien skole er en bydekkende spesialskole for barn med sammensatte språk og lærevansker. Over 40 barn er innom i løpet av uken, enten på heltids - eller deltidsundervisning.

Da det ble klart at skolen ville få eminent besøk, startet arbeidet med å legge til rette. Elevene hadde fargelagt blå og røde bokstaver som de holdt opp og stavet "Blinderveien skole", de øvde inn både å hilse og ønske de kongelige velkommen og de underholdt med sang, dans og musikk.

Bursdagbarnet Guido gjorde dessuten honnør til Kongen flere ganger, og i følge assisterende rektor Eirin Rolfsen falt ikke gutten ut av rollen sin én eneste gang.

– Jeg synes det var veldig hyggelig å treffe H.M. Kongen, sier Guido. Han har så vidt tid til å snakke med Lokalavisen før han løper av gårde for å spille fotball med de andre skolebarna.

Kongelige smil

Kongeparet tok seg god tid under skolebesøket, de svarte på spørsmål og det ble mange klemmer i løpet av besøket. Eirin Rolfsen forteller at både skolebarn, ansatte og foresatte synes besøket var fantastisk hyggelig.

– Vi undret oss litt over hvordan H.M. Kongen og Dronningen fikk tid i programmet sitt til å besøke skolen vår, men på det spørsmålet svarte Kong Harald: "Av og til, når vi har tid, vil vi gjerne gjøre noe som er utenfor løypa". Metaforen passet fint til vår skiglade monark, sier rektoren. Nå er hverdagen tilbake på Blindernveien skole, men et titalls bilder vitner om det celebre besøket, og minnene om klemmer, håndtrykk og kongelige smil vil disse skolebarna alltid ha med seg.