OSLO: Nordre Aker Budstikke har tidligere omtalt Bymiljøetatens parkeringsforbud på flere utfartsparkeringer på kvelds- og nattestid i forbindelse med russefeiringen.

I Nordre Aker gjelder dette ved Sognsvann, Grefsenkollen øvre platå, Grefsenkollen nedre platå, Trollvann, og Linderudkollen. I tillegg er det skiltet ved flere parkeringsplasser i Sørkedalen, og også øst i byen.

Russen selv har etterlyst svar på hvor de lovlig kan rulle og parkere i Oslo, men er ikke fornøyd med svarene de har fått av kommunen:

Nå kommer også Skiforeningen på banen og kritiserer ordningen. I en pressemelding torsdag skiver de at dette skaper hindringer også for andre brukere av marka:

«Elveli er en populær utfartsparkering, blant annet for overnattingsgjester til Kikut og Kobberhaughytta. Parkeringsplassen er også viktig for folk som vil ut i Marka på overnattingstur i telt, hengekøye eller under åpen himmel.

Skiforeningen og DNT Oslo og Omegn synes det er synd at Oslo kommune lager hindringer for folk som ønsker å benytte naturen og friluftsmulighetene Nordmarka gir. Samtidig skaper parkeringsforbudet også problemer for driften på Kikut og Kobberhaughytta. Vi ber om at kommunen raskt finner en annen løsning for å hindre uønsket feststøy,enn å innføre et parkeringsforbud som først og fremst rammer friluftslivet.»